Navigáció átugrása

Úton a Reformok

2022. január 25.

Mercedes-Benz Reform 501 LE autóbusz Volán festéssel Székesfehérvár Autóbusz-állomáson

2022 remekül kezdődik, már az év elején új autóbuszokat adhattunk át nektek. Forgalomba állt az első 10 új, magyar gyártású Mercedes-Benz REFORM 501 LE-nk, amelyek közül hatot ünnepélyes keretek közt adtunk át január 20-án a székesfehérvári autóbusz-állomáson.

Hol? Mennyi? Mikor?

Összesen 88 db Reform érkezik flottánkba nyár közepéig, amelyekkel helyközi járatokban, a vidéki Magyarország útjain találkozhattok majd. Fejér megye összesen 26, Hajdú-Bihar további 44, Komárom-Esztergom pedig 18 vadiúj, magyar gyártású Mercit kap.

10 Reform már az utakon: 6 Fejér megyében, másik 4 Hajdú-Bihar megyében fel is vette már a munkát múlt héten utasaink és autóbusz-vezetőink legnagyobb örömére.

Mit lehet tudni az új járgányokról?

Alacsony belépésűek, erre utal elnevezésükben az „LE” (Low Entry). Szólók, akadálymentesek, 45 ülő- és – a mi számításunk szerint – 30 állóhellyel rendelkeznek. Érdekesség, hogy ez a modell 2019-ben „Az év haszongépjárműve” díjat kapott.

MB Reform 501 LE elölnézet

Klíma, kamera, elektronikus utastájékoztató rendszer, a telefontöltéshez üléspáronként 1 db USB-csatlakozó is rendelkezésre áll, de a járművek utasszámlálóval is fel vannak szerelve. 

MB Reform 501 LE ülése

EURO 6d-s besorolású dízelmotor hajtja az 501-est, amely a legújabb emissziós normának is megfelel. Autóbusz-vezető kollégáink munkáját automata váltó, tolatókamera és fedélzeti kamera is segíti.

MB Reform 501 Le  hátulja

A modell az ITK Holding debreceni gyárában készül Mercedes-Benz alapokra, magyar hozzáadott értékkel. A kooperációt remekül szimbolizálja, hogy a busz elejét a Mercedes csillaga, hátulját pedig – ahogy a fenti kép is mutatja – a magyar Reform logója díszíti.

Mi a terv?

2018 óta tartó flottamegújítási programunknak és 2021 végéig lezárt beszerzéseinknek köszönhetően 1700 korszerű járművet állítottunk/állítunk forgalomba Magyarország útjain. Idén további közel 1000 járművet szeretnénk beszerezni, így terveink szerint 2022 végéig teljes autóbusz-állományunk 40 százaléka megújul, flottánk átlagéletkora 8 év közelébe kerül.