Navigáció átugrása

Tavaszi kirándulástipp: virágles

2024. március 26.

Volánbusz aranyesővel

Már csak néhányat kell aludni, és a húsvéti hosszú hétvégével beköszönt a várva várt tavaszi szünet. Ha hihetünk az időjárás-előrejelzéseknek, igazi kirándulóidő várható –  szóval fogd a bérletedet, húzz bakancsot, és fedezd fel hazánk kora tavaszi szépségeit!

Még elcsíphetjük a vérszilvavirágzást

Bár már egy bő hete teljes pompában tündökölnek a vérszilvák, még érdemes meglátogatni Gyöngyöstarjánt vagy Berkenyét.

Gyöngyöstarjáni vérszilvasor Volánbusszal

A lágy tavaszi szélben a fák már ugyan engedik szirmaikat, de a virágok hullása a napfényben igazán káprázatos látvány, mint egy mesebeli rózsaszín eső.

Reflektorfényben a tavaszi hagymások

Gyönyörűen virítanak a nárciszmezők szerte az országban: Vácnál, a Naszály tövében egy magánültetvényben, a babócsai Basa-kert tanösvényén pedig fehér virágszőnyegként elterülő csillagos nárciszokban gyönyörködhetsz. Amennyiben nemcsak a szemednek szeretnél kedveskedni, hanem szüretelnél is, úgy találsz „szedd magad” virágoskerteket – a teljesség igénye nélkül – Érden, Kőröshegyen, Monoszlón, Nyírtelken és Kékcsén is.

Volánbusz a tulipánok mellett

A húsvéti hosszú hétvégén nyitnak országszerte a tulipánoskertek is. A „szüretelhető” színes virágok mellett a legtöbb helyen virághagymákat is vásárolhatsz, így nemcsak a lakásod, de a kerted is tavaszi díszbe borulhat. Ha ilyen programra vágysz, Kosdon, Kőröshegyen, Pannonhalmán, Mórahalmon, Tömörpusztán és a Tisza-tónál is érdemes körülnézned.

Felkészül: a cseresznye

Áprilistól már a cseresznyefák virágzásában is gyönyörködhetsz. Ha kitart a jó idő, a hónap első napjain elkezdődhet a virágzás. Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében található Nagykörű, a települést Magyarország cseresznyéskertjeként is emlegetik. Körülbelül 200 hektáron terül el a cseresznyeültetvény, amelynek virágba borulása nagyon látványos, és a helyiek szeretettel várják a turistákat.

Volánbusz fehér virágokkal

Díszcseresznyés sétányokban sincs hiány, Zalakaroson az autóbusz-állomás közvetlen közelében, Budapesten a budai várban és az ELTE Füvészkertjében, Sárospatakon a görögkatolikus templomnál és a Pécsi köztemetőben is gyönyörű japáncseresznye-sorokat találsz.

Kirándulj fenntarthatóan!

Kirándulj kényelmesen és fenntarthatóan: használd a közösségi közlekedést! Utazásod megtervezéséhez látogass el honlapunkra, jegyedet vagy bérletedet pedig kényelmesen megválthatod már a mobilodról is a MÁV appban.

Virágos volánbusz

Élvezd ki a jó időt, de ne felejtsd el: a vadon vagy magánbirtokon növő virágokat tilos leszedni! Mindent a szemnek, de semmit a kéznek – hadd gyönyörködjenek bennük mások is!