Navigáció átugrása

Zöldúton járunk – idén forgalomba áll járműfiatalítási programunk két és fél ezredik autóbusza is!

2023. november 7.

Uj beszerzeso Volanbuszok a Nepligetben

2018-ban indult járműfiatalítási programunk keretében folyamatosan korszerűsödik járműállományunk. Eddig lezárt beszerzéseinknek köszönhetően az év végéig megérkezik és forgalomba áll kétezer-ötszázadik új autóbuszunk is!

Korszerű, kényelmes, vonzó, környezetbarát

A fenntartható közlekedés megteremtésének egyik alappillére az, hogy a közösségi közlekedést minél szélesebb körben terjesszük el az egyéni autózással szemben. Ehhez természetesen nélkülözhetetlen, hogy minél kényelmesebb, modernebb járművekkel álljunk utasaink rendelkezésére.

Uj beszerzesu Credo autobuszok

Folyamatosan megújuló és korszerűsödő járműállományunkkal 2022-ben csaknem 540 millió utazást bonyolítottunk le országszerte. Az elmúlt 5 évben a közel 6000 darabos járműállományunk már több mint 40 százalékát cseréltük új, környezetbarátabb, modernebb típusokra. Ennek köszönhetően ma már nincs olyan járása hazánknak, ahol ne tűnnének fel új buszaink.

Az alternatív meghajtás már a jelenünk része

Fontos küldetésünknek tartjuk, hogy meghonosítsuk az alternatív meghajtású járműveket a helyi közösségi közlekedésben. 100 darab új, elektromos meghajtású autóbuszunk forgalomba állásával éves szinten legalább 5300 tonnával csökkenthetjük szén-dioxid-kibocsátásunkat.

Ebuszok a Volanbusznal

A városi és elővárosi közlekedésben jelentősen kevesebb zaj- és károsanyag-kibocsátással üzemel 164 darab CNG-, azaz sűrítettföldgáz-meghajtású autóbuszunk is, így zöldítve vidéki nagyvárosaink és a budapesti agglomeráció közlekedését.

Volanbusz CNG buszai

Hat kisebb városban is a helyi közösségi közlekedés zöldítése a célunk: 20 új elektromos autóbusz beszerzését tervezzük, készülve az eddig sikeres Zöld Busz Program folytatására.

A továbbiakban is törekszünk arra, hogy minél nagyobb arányban állhassanak rendelkezésetekre a legújabb, legkorszerűbb, legkényelmesebb autóbuszok. Jármű-fiatalítási programunk következő lépcsőjében 160 darab modern, környezetkímélő, szóló kivitelű jármű érkezhet flottánkba.