Navigáció átugrása

Gyere velünk Volánbuszzal a mohácsi busójárásra, űzzük el közösen a telet!

2024. február 5.

Busójárás fotó

A mohácsi sokácok 2024-ben is gondoskodnak a tél méltó búcsúztatásáról, a tavasz hangos köszöntéséről. Február 8. és 13. között színes programokkal, sokadalommal várja az érdeklődőket a Baranya vármegyei település. Február 10-én és 11-én Busó expressz járatainkkal kényelmesen és fenntartható módon juthatsz el a farsangi időszak egyik legnépszerűbb kulturális programjára!

Busójárás-gyorstalpaló

A busójárás a térség legnagyobb, legismertebb rendezvénye. Az UNESCO az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára 2009-ben vette fel ezt a hagyományőrző farsangi eseményt, amelyen a borzas bundába és ijesztő, faragott álarcba öltözött busók kereplőkkel, kolompokkal űzik el a telet.

Mi várható szombaton és vasárnap?

A február 10–11-i hétvége mindkét napján népművészeti kézművesvásár, néptáncos és népzenei fellépők, vonuló és bemutatkozó busócsoportok, farsangi vigasság várja az érdeklődőket. Vasárnap kelnek át a Dunán csónakjaikkal a busók, illetve ezen a napon kerül sor a farsangi koporsó vízre bocsátására és a máglyagyújtásra is. Az esemény honlapján részletesen tudsz tájékozódni a programokról.

Mire számíthatsz még biztosan?

Az egyedülálló programok mellett bizony hatalmas tömegre, így nem érdemes autóval indulni a helyszínre. A szervezők tapasztalatai szerint egy nap akár 50-60 ezer ember is megfordulhat a programokon, így ajánljuk magunkat: válaszd a közösségi közlekedést, hogy bosszankodás helyett garantáltan csak a szórakozásra koncentrálhass! Mohácsi autóbusz-állomásunk a város szívében található, ahonnan a Busóudvar mindössze néhány perc sétával elérhető. 

Busó expressz járataink menetrendjéért, jegyfoglalásért látogass el honlapunkra! Vedd meg jegyed még ma, és űzzük el közösen a telet!