Navigáció átugrása

Te hogy utazol?

2024. március 11.

Utas könyvvel volánbuszon

Hogyan szoktatok utazni? Sok cuccal vagy csak egy könyvvel a kezetekben? Készpénzzel vagy csak egy bankkártyával, esetleg mobiltelefonnal? Messzire vagy csak a szomszédos városba, településre? Nem is gondolnátok, milyen sokat segít nekünk, ha megosztjátok velünk utazási szokásaitokat. Mi most ezekre vagyunk kíváncsiak – töltsétek ki kérdőívünket, és nyerjetek!

Miért fejlesztjük szolgáltatásainkat?

Egyrészt azért zajlanak folyamatosan fejlesztéseink, hogy elérjük zöldcéljainkat, másrészt pedig azért, hogy minél jobban meg tudjunk felelni elvárásaitoknak, és minél gyakrabban válasszátok utazásaitokhoz a közösségi közlekedést.

Miből állnak a fejlesztések?

Az új járművek sokkal környezetbarátabbak, szebbek és kényelmesebbek is, így vonzóbbak az utazók számára – ezért folyamatosan cseréljük régi buszainkat újakra. Jármű-fiatalítási programunk keretében 2023 végéig megérkezett a két és fél ezredik új autóbuszunk is, ezzel az elmúlt 5 évben a közel 6000 darabos járműállományunk több mint 40 százaléka már megújult.

új volánbuszok sorakoznak

Az elvárásaitoknak sokkal jobban megfelelő, új, légkondicionált, USB-töltőkkel is felszerelt autóbuszok az elővárosi, a regionális és a távolsági forgalomban egyaránt magas színvonalú szolgáltatást biztosítanak. Ezáltal vonzóbb, környezetbarát alternatívát teremthetünk az egyéni autózás helyett.

USB csatlakozó volánbuszon

A buszok fiatalítása mellett az elmúlt években több térségben is bevezettünk olyan átfogó menetrendi módosítást, amely a korábbiaknál hatékonyabb, összehangoltabb menetrenddel segíti a közösségi közlekedést. Országosan egyszerűbbé vált a Balaton térségének nyári megközelítése, és számos régióban fejlesztettük az autóbusz–autóbusz, illetve az autóbusz–vasút átszállási lehetőségeket is.

Idén március 1-jével új, egyszerűbb tarifarendszert vezettünk be, amely nemcsak könnyebben áttekinthető, hanem sokoldalúbb is. Az új bérleteket többen és többféle módon használhatják fel, mint korábban.

busz és vonat együtt

Hogy szívesebben utazzatok járatainkkal, a fenti intézkedések mellett azt is fontosnak tartjuk, hogy sokkal „felhasználóbarátabbá” tehessük szolgáltatásainkat. A fejlesztési területek meghatározásához minél pontosabban kell tudnunk, hogy milyen szempontok fontosak számotokra utazásaitok megtervezésénél. Ezért most kérdőíves felmérés formájában szeretnénk átfogó képet kapni arról, hogy ti milyen fejlesztéseket látnátok szívesen.

Válaszoljatok kérdéseinkre, és nyerjetek!

Kérdőívünket 2024. március 31-ig tölthetitek ki. Fontos, hogy a felmérés anonim, kitöltése pedig körülbelül 10 percet vesz igénybe. Nyereményjátékkal díjazzuk a beérkező észrevételeket: a Volántourist utazási iroda szolgáltatásaira vagy a Volánbusz mátraházai üdülőházában beváltható 10 darab 10 ezer forintos, 8 darab 20 ezer forintos, 5 darab 30 ezer forintos és 2 darab 50 ezer forintos utalvány mellett 10 darab 10 ezer forint értékű és 10 darab 20 ezer forint értékű ajándékcsomagot fogunk kisorsolni. A nyereményjáték leírását itt, az adatkezelési tájékoztatót pedig itt tudjátok elolvasni.