Navigáció átugrása

Zöld úton járunk – A szeptember a mobilitásé!

2023. szeptember 12.

Volánbusz kiállítva látogatókkal

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a fenntarthatóság megteremtése szempontjából mennyire fontos, hogy mindannyian felelősségteljesen gondolkodjunk, életvitelünkkel legyünk tekintettel környezetünkre. Igyekszünk minden lehetőséget megragadni és a lehető legtöbb fórumon hirdetni zöldüzenetünket: a közösségi közlekedés kiemelkedő szerepét. Örömmel csatlakozunk a jó kezdeményezésekhez, és szerencsére akad belőlük bőven: szeptemberben sem unatkozunk!

Stresszmentes mobilitás

2023. szeptember 4. és 9. között a Magyar Autóklub, az Országos Baleset-megelőzési Bizottság és a Jövő Mobilitása Szövetség közösen rendezte meg a Stresszmentes Mobilitási Hét országos eseménysorozatot. A „stresszmentesség” az esemény kapcsán több szempontból is értelmezhető, érdemes egy kicsit elgondolkodni rajta!

Gyerekek ecitaron kvízt töltenek

A szabályok ismerete, egymás figyelemmel kísérése is erős biztonságérzetet ad, a környezetbarát meghajtású eszközök pedig a környezetünkre gyakorolt terhelést csökkentik. De önmagában a közösségi közlekedési eszközök használata egyszerre mérsékli az utazókat és a környezetet érő negatív hatásokat. A szombati zárónapon Budapesten egy elektromos meghajtású Mercedes-Benz eCitarót állítottunk ki, beszélhettünk a közösségi közlekedés fenntarthatóságáról, illetve válaszoltunk a látogatók kérdéseire.

Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap

Már hagyomány, hogy társaságunk is részt vesz az Európai Mobilitási Hét eseményein. Idén három helyszínen, Budapesten, Székesfehérváron és Győrben is találkozhattok a most következő hétvégén járműveinkkel és kollégáinkkal!

EMH 2023 plakát

Budapest belvárosában Mercedes-Benz eCitaro autóbuszunkat, Székesfehérváron elektromos Ikarusunkat keressétek! Győrben telephely-látogatással, illetve különjáratokkal is állunk rendelkezésetekre az önkormányzattal közös szervezésében.

Bringás reggeli

Ha ez még nem volna elég, a Magyar Kerékpárosklub őszi bringás reggelijének keretében szeptember 19-én reggel mi is várunk titeket Budapesten, a Népliget előtti standunknál. Beszélgessünk a kombinált közlekedésről, a közösségi közlekedés környezetre gyakorolt kedvező hatásairól egy finom reggeli mellett, a munkába, iskolába menet!

 

Kiemelt célunk a fenntartható, zöld közösségi közlekedés megteremtése, ennek érdekében a jelen és a jövő nemzedékének ilyen irányú tájékoztatása, ismereteinek bővítése. Keressetek minket a zöldrendezvényeken országszerte! Járjunk együtt zöldúton!