Navigáció átugrása

Téli kirándulástipp: irány Hévíz!

2024. január 29.

Hévizi-tó télen

Ugyan odakint még csípnek a mínuszok, de ez senkit se tartson vissza egy remek buszos kirándulástól! Télen is számtalan kikapcsolódási lehetőség áll rendelkezésünkre, az élményeknek csak a fantáziánk és kalandvágyunk szabhat határt. Fel a síkabátokkal és a fürdőruhákkal, gyertek velünk menetrend szerinti járatainkkal Hévízre!

Nem csak szépkorúaknak való vidék!

Elvitathatatlan, hogy a város legnagyobb vonzereje a Hévízi-tó – amely télen is nyitva áll a fekete öves fürdőzők előtt –, azonban senkit ne tartson vissza Hévíztől az, hogy gyermekeknek nem ajánlott a gyógyvizes pancsolás.  

Hevizi furdohaz es volanbusz

A meleg vizes ejtőzés mellett a térség számos minőségi kirándulási és szabadidős lehetőséggel várja az odalátogatókat, egy hétvége eltöltése kisebb gyermekekkel is igazán felejthetetlen téli élményt nyújthat.

Kerüljük meg a tavat!

Könnyű sétával egy gyönyörűen kiépített, hangulatos gyalogúton kerülhetjük meg a tavat. Helyenként fotópontokat is találunk, ahonnan gyönyörű rálátás nyílik a fürdőházra és a tündérrózsákban, kacsákban télen is bővelkedő vízfelületre.

Hévizi-tó télen 02

A tó környéke a folyamatos hő- és vízutánpótlásnak köszönhetően egyedi klímával rendelkezik. A környező, télen a gőzölgő víz miatt sejtelmes hangulatú láperdőn turistaút vezet keresztül, ahol a helyi állat- és növényvilágot gazdagon kitáblázott, kifejezetten érdekes tanösvény segítségével ismerheti meg a látogató.

Tavirozsa Tanosveny Heviz

A tó átellenes oldalán folytatódó tanösvény hegyvidékes, dombos. Itt kapott helyet egy lombkoronaszintbe vezető kilátó, ahonnan a téli időszakban – levelek híján – az egész környék belátható.

Lombkorona kilato Heviz

Bár a téli időszakban a város hangulatát pezsgőnek nem lehet nevezni, de kávézók, éttermek, termelői piac, pékség, élelmiszer- és szuvenírboltok is nyitva tartanak, és bőséges választékkal várják a turistákat.

Kalandra fel!

Ha a kiránduláson és a környék felfedezésén túl további aktív kikapcsolódásra is vágynánk, a Hévízi-tó táplálta Hévíz-patakon szervezett formában nyílik lehetőség téli evezős túrákra.

Kenuval a Hévíz-patakon télen

Több szervező is kínál kenus vagy kajakos túrákat március közepéig limitált napi résztvevői létszámmal, megőrzendő a terület érintetlenségét. A patak felső szakasza sohasem fagy be, így a legnagyobb zimankóban is evezhető a tündérrózsákkal gazdagon tarkított szakasz. Kezdő túrázók és kisgyermekesek is bátran belevághatnak, persze kellő körültekintéssel.

A téli kiránduláshoz azt tanácsoljuk, hogy minden időjárásra készüljetek fel ruházat tekintetében, illetve ne hagyjátok otthon jegyeiteket, vármegye- és országbérleteteket! Ne tartson vissza a hideg, szerezzetek új élményeket! Vonatkozó menetrendünket ide kattintva, a településlistából Hévizet kiválasztva érhetitek el.