Navigáció átugrása

Virágos állomások 2023-ban is

2023. augusztus 22.

Volánbusz autóbusz-állomások virágosítása

Helyi szinten is fontosnak tartjuk környezetünk szépítését, a zöldterület-fejlesztést, így idén is meghirdettük ILYEN VOLT – (ILYEN LESZ) – ILYEN LETT! című állomásszépítő pályázatunkat, amelyre autóbusz-állomásainkon dolgozó kollégáink jelentkezhettek. Összesen 47 nevezés érkezett, amelyekből a három legjobb pályamű kiválasztása ebben az évben is alaposan megizzasztotta a zsűri tagjait.

Korábbi virágos állomások

2021-ből már ismerős lehet „virágosító” akciónk, amelynek keretében 30-nál is több autóbusz-állomásunk szépült meg kollégáink szorgos kezei által. Akkor is nagyon büszkék voltunk arra, hogy sok munkatársunknak fontos a szép munkahelyi környezet, és ha kapnak rá lehetőséget, akár ásót is ragadnak azért, hogy zöldebbé, virágosabbá váljanak az autóbusz-állomások.

Hogyan zajlott az idei a verseny?

A pályázaton induló csapatok ezúttal is fix keretösszeget kaptak autóbusz-állomásuk szépítésére, de arról ők döntöttek, hogyan és mivel teremtenek vonzóbb környezetet. 

Orosháza autóbusz-állomás virágosítása

A zsűri minden esetben csak a pályázók kreativitását értékelte, az épületek állapotát nem vette figyelembe. A lényeg az volt számukra, hogy milyen eredmények születtek, mennyire hatékonyan gazdálkodtak az állomásszépítők.

Virágos Mátraháza autóbusz-állomás

A Volánbusz több, mint 3,5 millió forinttal segítette a csapatokat, cserébe kollégáink lelkes összefogásának köszönhetően újra megszépültek, felfrissültek az amúgy is rendezett és ápolt állomások. 

Gyöngyös autóbusz-állomása virágos

Kíváncsian vártuk, hogy 2023-ban ki büszkélkedhet majd a legszebb környezettel, milyen kreatív munkák születnek. A döntés tényleg nem volt könnyű, de a megszépült állomásokkal az ott dolgozók, illetve utasaink is mind csak nyertek.

Virágos Makó Autóbusz-állomása

Ismét dobogós helyezést ért el Makó, ezúttal a képzeletbeli bronzérmet akaszthatták a nyakukba kollégáink. Színes virágokat ültettek a már meglévő fadézsákba, ízléses összképet alkotva a Makovecz Imre tervezte autóbusz-állomással.

Várpalota virágos

Az ezüst Várpalotáé lett. Helyi őstermelőktől beszerzett virágokkal díszítették kollégáink az állomást, emellett pedig felújították az épület előtt található tájékoztató táblát is.

Berettyóújfalu autóbusz-állomás virágai

A 2023-as ILYEN VOLT – (ILYEN LESZ) – ILYEN LETT! pályázat győztese Berettyóújfalu autóbusz-állomása! Kollégáink az állomás melletti elgazosodott területet szépítették meg örökzöldekkel.

Szívből gratulálunk a győzteseknek és egyúttal a virágosításban részt vevő valamennyi kollégának!