Navigáció átugrása

Pénteken ismét becsengetnek, vigyázzunk egymásra!

2023. augusztus 29.

Iskolába készülő gyerekek az autóbusz-állomáson

Sárgulnak a levelek, lassan véget ér a nyár, és mindenki visszatér a jól megérdemelt szabadságról a dolgos hétköznapokba. Pénteken beköszönt az ősz, ismét elkezdődik az iskola. A hirtelen megnövekvő forgalomban fokozottan vigyázzunk egymásra!

Vigyázz, gyermekek!

Mivel a nyári szünetből visszatérő gyerekek figyelme még könnyen elkalandozik, előfordulhat, hogy nem kijelölt helyen, esetleg takarásból lépnek le a járdáról, vagy óvatlanok, és nem néznek körbe a kereszteződésnél. Előkerülnek a rollerek és a kerékpárok is, így fokozottan figyeljünk rájuk – elsősorban az iskolák, lakóövezetek környékén.

Megnövekszik a forgalom

A közutakon és a kerékpárutakon egyaránt megnövekedett forgalomra kell számítani az iskolakezdés miatt. Lehetőség szerint legyünk türelemmel a többi közlekedő felé!

autóbusz nagy forgalomban

A közösségi közlekedési eszközökön is növekedni fog a reggel iskolába és munkába igyekvők száma, ahogyan a késő délutáni órákban a hazautazók is többen lesznek. A fölösleges sorban állás elkerülése érdekében javasoljuk, hogy a menetjegyeket és a bérleteket váltsátok meg előre vagy elektronikusan.

mobilon buszjegyet

Legyetek türelemmel a többiek felé, próbáljatok meg minél fegyelmezettebben és gyorsabban felszállni a járművekre. Ne álljatok meg az ajtóban, hanem menjetek minél hátrébb az utastérben, hogy a többiek is gyorsan fel tudjanak szállni, így a buszok időben el tudnak majd indulni.

láblógató gyerekek az autóbusz-állomáson

Ne felejtsetek el kapaszkodni, illetve, ha az adott autóbuszon van biztonsági öv, kössétek be magatokat! A megnövekedett közúti forgalomban (is) előfordulhat, hogy az autóbusz-vezető hirtelen fékezni kényszerül. Előzzük meg a baleseteket! 

Végül, de nem utolsósorban: keringjen a csí!

Sajnos egyre jellemzőbb hétköznapjainkra a feszültség és a türelmetlenség. Készüljetek fel az első napok nehézségeire, a megnövekedő menetidőkre és a tömegre! Az ingerültség nagyban növeli a balesetek kockázatát. Próbáljuk valamennyien megőrizni a lelki békénket, mert mindenkit hazavárnak!