Navigáció átugrása

Volánosnak lenni jó! – Kitüntettük legjobbjainkat

2023. december 20.

Kitüntetés a Volánbusznál

Azért dolgozunk mindannyian nap mint nap az autóbuszok volánja mögött, a műhelyekben, a műszaki és forgalmi telephelyeken, valamint az irodákban is, hogy az ország valamennyi térségében biztosítsuk a folyamatos és biztonságos közlekedés lehetőségét számotokra. Ezért minden évben egy-egy alkalommal köszönetet mondunk kimagasló teljesítményt nyújtó kollégáinknak: a társasági kitüntetések átadása után decemberben a keleti, a nyugati és a központi régió díjátadó ünnepségére került sor.

Decemberi díjeső

Idén karácsony előtt közel 460 munkatársunk részesült kitüntetésben, köztük mintegy 300 autóbusz-vezetőnk vehetett át díjat balesetmentes közlekedésért.

Kruchina Vince beszédet mond a Volánbusz díjátadón

Az év végi kitüntetésátadók alkalmával a hivatalos ceremónia mellett kis fogadással és meglepetésműsorral – ezúttal Szulák Andrea művésznő előadásával – készültünk kollégáink számára. A 2023-as rendezvények sorát Kecskemét nyitotta december 6-án, a keleti régiós ünnepséget követően december 12-én Siófokon, majd 13-án Budapesten láttuk vendégül kiválóságainkat.

9000 alkalommal a Föld körül

Körülbelül 10 ezer autóbusz-vezető dolgozik a Volánbusznál. Ők mindannyian rendkívüli tapasztalattal végzik munkájukat, a felelősségük pedig hatalmas: napi több százezer utasunk biztonsága, testi épsége múlik rajtuk. Legtöbbjük nemcsak feladatként, hanem hivatásként tekint munkájára, megbecsüli járművét, sokan családi példát vagy gyermekkori álmot követve választották ezt a szakmát és a Volánbuszt is.

Volánbusz kitüntetések

Ha a 2023-ban Balesetmentes Közlekedésért kitüntetést átvevő kollégáink eddig megtett kilométereit összeadjuk, akkor összesen kilencezerszer kerülhették volna meg a Földet – baleset nélkül. Nem semmi, ugye? Ezt a díjat idén közel 300 munkatársunk vehette át:

  • 1.000.000 kilométert 146-an,
  • 1.250.000 kilométert 90-en,
  • 1.500.000 kilométert 33-an,
  • 1.750.000 kilométert 13-an,
  • 2.000.000 kilométert 9-en,
  • 2.250.000 kilométert 5-en vezettek baleset nélkül.

Idén egyetlen autóbusz-vezetőnk érkezett el a 2,5 millió balesetmentes kilométerig – ő már három és fél évtizede szállítja az utasokat úti céljukhoz.

Elismerjük a legjobbakat

Autóbusz-vezetőinken kívül 160 munkatársunk részesült magas szintű – főigazgatói vagy igazgatói – elismerésben. Az ő esetükben a többéves, évtizedes munkát, a megbízhatóságot, a példaértékű elkötelezettséget értékelte és jutalmazta a Volánbusz.

Szívből gratulálunk kitüntetett kollégáinknak, és további balesetmentes kilométereket, példamutató munkavégzést kívánunk mindannyiuknak!