Navigáció átugrása

Piroskával hangolódunk az ünnepre

2023. december 1.

Havas Nejlon Piroska a Népligetben

Különleges meglepetéssel készültünk a retró-buszok szerelmeseinek: karácsonyi díszbe öltöztettük az ország egyik legöregebb üzemképes autóbuszát, az idén 70 esztendős Ikarus 30-asunkat. Az ünnepre hangolt Nejlon Piroskát december 23-ig a budapesti Népliget autóbusz-állomás 1-es kocsiállásán nézhetitek meg, de több alkalommal budapesti városnézésre, valamint Aeropark-látogatásra is indul az érdeklődőkkel.

Friss, ropogós – mint az első hó!

Értékmentési programunk keretében frissen megújult Ikarus 30-as autóbuszunk az idei hatvani retrónapon debütált áprilisban, azóta számtalan rendezvényen és nosztalgiajárattal örvendeztette meg a nagyközönséget, adventre kiállítjuk, ezen felül ünnepi járatként is vár titeket! Hála zalaegerszegi kollégáink szorgos kezeinek, Piroska már felöltötte ünnepi ruháját, és már meg is tekinthető a Népligetben.

Ünnepi túrák Piroskával

December 6-án, este 6-kor városnéző túrára indulunk, megcsodáljuk az ünnepi fényekbe boruló Budapestet. A Mikulás-napi kirándulás mellett négy szombaton, december 2-án, 9-én, 16-án és 23-án, 14 órakor is szervezünk utazást: a fővárosi Népliget autóbusz-állomásról a ferihegyi Aeropark repülőmúzeumba látogatunk. Ott forró csokit kortyolgatva élvezhetitek a tárlatvezetést a Malév egykori nagyvasai között.

A Volánbusz piros IK 30-as retró busza ünnepi díszben

Piroska körülbelül 17 órára érkezik vissza a Népligetbe, majd 18 órakor egyórás esti városnézésre indul a Népliget – Üllői út – Nagykörút – Andrássy út – Hősök tere – Dózsa György út – Ajtósi Dürer sor – Stefánia út – Stadion – Népliget útvonalon.

Elő a csúnya karácsonyi pulcsikkal!

Ha még nem jöttetek ünnepi hangulatba, akkor fel a csúnya pulcsikkal! Akár többel is. Egyrészt az alkalom miatt; de a fő ok persze az, hogy a nosztalgiajárművön nincsen fűtés, így jó meleg, réteges öltözet ajánlunk! Ho-Ho-Hó! El ne felejtsük, a legkisebbeknek minden úton mikuláscsomaggal is kedveskedünk!

Nejlon Piroska a budapesti Népliget autóbusz-állomáson

Jegyek elővételben online, vagy – a készlet erejéig – az autóbusz-vezetőnél is válthatók, további információkat ide kattintva találtok.