Navigáció átugrása

Állomásszépítés a Volánbusznál

2021. augusztus 17.

A képen egy kidekorált kerékpár látható.

Fontosnak tartjuk helyi szinten is a zöldterületek fejlesztését, ezért 2020 végén pályázatot hirdettünk autóbusz-állomásaink szépítésére. Több mint harminc pályázati anyag érkezett be, amelyek keretein belül kétszáznál is több kollégánk önkéntes munkájával számos projekt valósult meg.

Miről is szólt a pályázat?

A pályázaton induló autóbusz-állomások munkatársai fix keretösszeget kaptak környezetük virágosítására, de ők döntöttek arról, hogy hogyan és mivel teremtenek vonzóbb környezetet. Meg szerettük volna találni, hogy mely autóbusz-állomásaink a legápoltabbak – függetlenül az épületek állapotától –, és jutalmazni is szerettük volna kollégáink gondosságát.

A képen egy beültetett virágtartó pátható.

Nagyon büszkék vagyunk, hogy ilyen sokan a szívükön viselik munkahelyük tisztaságát, és szívesen csinosítják környezetüket. Pályázóink bebizonyították: nem a pénz számít, kis büdzséből teremtettek olyan környezetet, ahol jó körülnézni, és utasaink is örömmel tölthetik el a várakozás idejét.

Eredményhirdetés

A pályázat győztese a kisvárdai autóbusz-állomás, ahol a csapat maga barkácsolta a virágládákat. Gratulálunk a kreatív megoldáshoz és a győzelemhez!

A képen a Kisvárdai autóbuszállomás látható.

Második helyezett makói kollégáink csodás virágokat ültettek a már meglévő fadézsákba, ízléses összképet alkotva a szép, tiszta, rendezett, Makovecz Imre tervezte autóbusz-állomással.

A képen a Makói autóbuszállomás látható.

A harmadik helyezést egri munkatársaink kapják, akik lelkesen díszítették tujákkal az állomás lapostetős részét.

A képen az Egri autóbuszállomás látható.

Szívből gratulálunk a győzteseknek! Ugyan elbíráltuk a pályázatokat, de csak képletesen hirdettünk győztest, hiszen a pályamunkák megvalósulásával utasaink és munkatársaink mind sokat nyertek.

További munkák

Valamennyi alkotás szuper: az ötletes gödöllői virágtartók, a gyönyörű gyulai virágosítás, a saját kezűleg barkácsolt fehérgyarmati és sátoraljaújhelyi virágosládák, a rendezett, díszköves, tujás park Berettyóújfaluban (a lenti képen). Balassagyarmaton is gondosan takarítottak és virágosítottak, Baján örökzöldekkel és egy új paddal szépítették az állomást. Nyíregyházára még otthonról is hoztak virágokat a munkatársak, és már tervezik a füvesítést is.

A képen egy autóbuszállomáson lévő díszköves tujás dekoráció látható.

Gyöngyösön raklapból készültek virágtartók, Mátészalkán, Hatvanban, Hajdúszoboszlón is új növényeket ültettek. Békéscsabán 37 virágládában gyönyörködhetünk, Debrecenben és Mezőkövesden (a lenti képen) pedig ötletes megoldás, díszkövekből és virágokból készítettek Volánbusz-logót. Örökzöldek és virágok kerültek a tiszaújvárosi, ózdi és kazincbarcikai állomásokra is.

A képen a Mezőkövesden készített volán logó látható virágokkal és díszkövekkel elkészítve.

A virágosítás terén a salgótarjáni és szolnoki (a lenti képen) munkatársak is kitettek magukért, Kecskeméten pedig a régen reklámokat hordozó térelválasztó táblákat is szépen letisztították. Kalocsán is lelkesen ültettek a kollégák, Orosházán pedig egy szombati napon, családostól szépítették munkatársaink az állomást. Hódmezővásárhelyen levendula, mulcs és ápolt gyep, Szentesen nagy és ápolt zöldterület, Szegeden egyebek között ötletes, létrás virágtartó fogadja az utasokat.

A képen egy virágokkal díszített autóbuszállomás látható.

Szigethalmon (a lenti képen) gumiabroncsokból és olajoshordókból készültek virágtartók, de kreatívan dekoráltak egy kidőlt fát is. Szentgotthárdon (nyitóképünkön) egy kolléganőnk a lányával alkotott lelkes csapatot, nagyon kreatívan díszítették az állomást. Veszprémben a rossz időellenére is lelkesen virágosítottak, Zircen a balkonládákba ültetett növények társaságunk arculati színeit jelenítik meg.

A képen a Szigethalom autóbuszállomáson lévő dekorációk láthatók.

A pályázaton részt vevő kollégáknak gratulálunk a megvalósult pályamunkákhoz, köszönjük lelkesedésüket és a szép, virágos autóbusz-állomásokat!