Navigáció átugrása

Sok kicsi sokra megy, Multipontokkal segítünk!

2021. november 16.

Volánbuszos egyenruha öltönyzsebében Multipont pontgyűjtőkártya

Sok üzemanyagot használunk, ez nem kérdés. Kollégáink évről évre összefognak, hogy tankolásaik alkalmával pontokat gyűjtsenek, és segítsenek azoknak, akik igazán rászorulnak. Több, mint 11 000 autóbusz-vezetőnk, illetve más gépjárművet használó kollégánk szorgos gyűjtésének hála, 12 hónap alatt jelentős összeg halmozódik fel multipontok formájában, amelyet az integráció óta jótékony célra fordítunk év végén.

Tavaly szép kerek összeget adományozhattunk.

Kollégáinknak köszönhetően tavaly 25 millió forint összértékű pontadománnyal segíthettük öt kiváló szervezet jótékonysági tevékenységét. Dr. Pafféri Zoltán, társaságunk elnök-vezérigazgatója 2020. december 21-én adta át az öt-ötmillió forintos, üzemanyag vásárlására használható ajándékkártyákat a kiválasztott szervezetek képviselőinek:

Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat dolgozói igazán profik és elhivatottak, akik nap mint nap az Országos Mentőszolgálattal együttműködve azon dolgoznak, hogy esélyt biztosítsanak a legkilátástalanabb helyzetekben is a legkisebbeknek.   

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat rohamkocsija látható a képen

Európai színvonalon is kiemelkedő felszerelés, 22 év, több mint 55 000 eset. Felkészültség, a legmagasabb fokú szakmai képzettség, fegyelem és acélból sodort idegek kellenek ahhoz, hogy valaki szolgálatot teljesíthessen, és életveszélyes állapotba került kisgyermekeknek nyújthasson helyszíni segítséget.

A gyermekmentő belseje

A szolgálatot teljesítő személyzet vészhelyzetben nem spórolhat az erejével, ahogyan az üzemanyaggal sem. A gyors kiérkezés mellett az életmentő felszerelések üzemeltetése, a mentőtér hőmérsékletének szabályozása is sok energiát emészt fel, hideg téli időben egy gyermekmentő akár 30 literes átlagfogyasztással is üzemelhet. Az ötmillió forint értékű üzemanyag-kártya hozzávetőlegesen 8 hónap időtartamban fedezte az életmentő járművek üzemanyagellátását.

Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Az idén 30 éves Ökumenikus Segélyszervezet az összefogás erejével nyújt hatékony segítséget a nélkülözőknek és rászorulóknak. Kiemelt célkitűzése, hogy esélyt kínáljon a felzárkózásra a szegénységből kiutat kereső családok számára. Munkatársaik látogatásunkkor éppen egy szállítmány ruhát, téli cipőt rakodtak be fehér transzporterükbe, amelyet folyamatosan juttatnak el a nehéz helyzetben lévőknek országszerte.

Az Ökumenikus Segélyszervezet kollégái adományokat pakolnak transzporterükbe

Adományunkkal nem csupán a tárgyadományok eljuttatásához járultunk hozzá. A szervezet munkatársai például a digitális oktatás bevezetésekor heti rendszerességgel vittek nyomtatott feladatlapokat is a látókörükben élő olyan rászoruló gyerekeknek, akiknek nem volt lehetőségük bekapcsolódni az online órákba.

Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai feladatlapokat adnak át iskolás gyerekeknek

Az ötmillió forintos üzemanyag-kártyával rászoruló gyermekek és családok, bántalmazottak, szenvedélybetegek, katasztrófák károsultjainak, valamint hajléktalanok megsegítéséhez nyújtottunk segítséget.

Bátor Tábor Alapítvány

A Bátor Tábor Alapítvány súlyosan vagy krónikusan beteg gyermekeknek és családjaiknak segít, illetve olyan családoknak ajánl sorsfordító programokat, amelyek elvesztették gyermeküket.

Bátor Tábor madártávlatból

Hatvani táborukban különböző játékokkal, kihívásokkal adnak életre szóló élményeket, önbizalmat a résztvevőknek. Mottójuk, miszerint a felhők felett mindig süt a nap, nagyon beszédes. Erőt és bátorságot adnak, befogadásra tanítanak játékokon és közös élményeken keresztül a táborokban, kórházi és iskolai programjaikon egyaránt. Az ötmillió forint értékű adományunkkal egy évig tudta az Alapítvány üzemeltetni a Bátor Tábor autóparkját, de kis mértékben a tábori programokhoz szükséges eszközök beszerzéséhez is hozzá tudtunk járulni a támogatással.

Bice-Bóca Alapítvány a Mozgássérült Gyermekekért

Az Alapítvány célja a Magyarország területén fogyatékossággal élő gyermekek, fiatalok és családjuk támogatása, tanulmányaik segítése, habilitációjuk elősegítése, szabadidejük szervezése, életkörülményeik javítása. Segítenek támogatottaiknak a mindennapi közlekedésben, boldogulásban is.

A képen a Bice-Bóca Alapítvány mozgáskorlátozott gyermekeket szállító kisbusza

Az Alapítvány augusztusban tábort is szervezett olyan fogyatékkal élő gyermekek és családtagjaik számára a Balatonnál, akiknek nincsen lehetősége másképpen kikapcsolódni, feltöltődni. A gyerekek, családok mindennapi szállítása mellett a tábori transzferhez, kirándulásokhoz is hozzájárultunk.

Országos Polgárőr Szövetség

A Polgárőrség mintegy 65 ezer tagot számlál körülbelül 2000 egyesületben, akik saját polgári munkájukon felül önkéntesen, ingyenesen szabadidejükben végzik tevékenységüket. Céljuk, hogy segítsék a hatóságok munkáját elsősorban a közbiztonság fenntartásában, környezet megóvásában, határőrizetben, vészhelyzetek megelőzésében és kezelésében, természetvédelemben.

A koronavírus-járvány teljesen átrendezte a polgárőrök mindennapjait is. Az önkéntes polgárőri munka középpontjába a karitatív tevékenység került. A pandémia idején országszerte, de főként a kisebb településeken ebédet hordtak, bevásároltak, oltópontra vitték a nyugdíjasokat, rászorulókat. Az ötmillió forintos támogatásunkat a Szövetség 10 egyesülete kapta, amit attól függően, hogy hány autóval rendelkeznek és hány órát töltenek járőrözéssel szolgálatban, körülbelül négy hónap alatt használtak fel.

Minden pont számít!

Minden pont a lehető legjobb helyre került, adományainkkal hatékonyan segíthették az alapítványok és szervezetek a rászorulókat. Idén újra megismételjük ezt a példaértékű összefogást, újabb segítő szervezeteket támogathatunk.

Továbbra is arra bíztatjuk járművezető kollégáinkat, hogy fizetéskor ne feledkezzenek meg a pontgyűjtő kártyáról, a tankolókártyával együtt ezt is adják át a kezelő részére. Ami számunkra csak egy apró mozdulat és egy kis odafigyelés, az másoknak óriási segítség és támogatás lehet.