Navigáció átugrása

Mercedes-Benz Intouro M – fiatalodunk a távolsági közlekedésben is

2022. június 28.

Volánbusz Mercedes-Benz Intouro M a Balatonnál

Járműfiatalítási programunk keretében országszerte minden településen találkozhattok szép, új autóbuszainkkal. Vegyük ezúttal szemügyre az új Intouro M-eket, amelyek elsőként nálunk bizonyítanak a magyar utasoknak!

Mi fán terem az Intouro M?

Egy tavalyi beszerzés keretében érkezett flottánkba a 32 darab Mercedes-Benz Intouro M. Belső kialakításuk kényelmes, kifejezetten a hosszabb utakra szántuk őket: nem az utaslétszám maximalizálása, hanem a komfort volt az elsődleges szempontunk. 73 kényelmes ülést találtok bennük, amelyek mellett így megfelelő méretű lábtér is rendelkezésetekre áll.

Intouro M belső tere

A járművek a legkorszerűbb, Euro 6e-s motorral készültek, 16-26 éves buszokat váltottunk ki velük.

Nem csak kényelmes, modern és biztonságos is

Új járműveink a legfejlettebb vészfékasszisztens rendszerrel, az Active Brake Assist 5-tel felszereltek, amely kategóriájában világelsőként a Mercedes-Benz Intouro típuscsaládban mutatkozik be. Ez a vezetéstámogató biztonsági rendszer igazán figyelemre méltó, mert a gyalogosokat és kerékpárosokat is védi. Érzékeli őket (is) mozgó- és álló helyzetben egyaránt, szükség esetén akár vészfékezéssel is segít az autóbusz-vezetőnek elkerülni a baleseteket.

Intouro M

A biztonságos utazásért a fentiek mellett vírusellenes, aktív szűrős légkondival és kamerarendszerrel, a kényelemért pedig fedélzeti utastájékoztató berendezéssel és USB-töltőkkel szereltettük fel az autóbuszokat.

USB töltő volánbuszon

Hosszabb utaknál jellemzően több holmival utazunk, így elengedhetetlen, hogy megfelelő méretű csomagtartók álljanak rendelkezésre. Az Intouro M-ben elférnek a poggyászok a típus normál padlós kialakításának köszönhetően.

Hol járnak ezek a szépségek?

Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe 6, Győr-Moson-Sopron megyébe 5, Heves megyébe 3, Jász-Nagykun-Szolnok megyébe 2, Veszprém megyébe 4, Zala megyébe 2 Intouro M került, a fennmaradó 10 új autóbusszal pedig az 51-es úton közlekedő Budapest–Bácsalmás, Budapest–Baja, Budapest–Kalocsa, Budapest–Jánoshalma járatokban találkozhattok.

Volánbusz intouroja szemből

Utazzatok velünk! Hagyjátok otthon az autót, és próbáljátok ki, milyen kényelmes is lehet a közösségi közlekedés! Több mint 1800 új járművel állunk rendelkezésetekre, idén pedig további 1000 beszerzését tervezzük. A sohasem látott mértékű flottafiatalításunknak köszönhetően az év végéig a teljes autóbusz-állományunk 45 százaléka újulhat meg, és járműveink átlagéletkora 8 évre csökkenhet.