Navigáció átugrása

Együtt. Értük. Érted.

2023. március 14.

Az Emberért alapítvány logo

Gyakran hivatkozunk volános közösségünkre második családunkként: sok időt töltünk együtt a munkánk során, de azon kívül is – például együtt piknikezünk, focizunk vagy horgászunk szabadidőnkben. Szerencsések vagyunk, mert közösségünk összetart és segítő kezet nyújt a bajban is. Segíts most te is adód 1%-ával, hogy támogathassuk rászoruló kollégáinkat!

Segítünk a bajban

A Volánbusz Magyarország egyik legnagyobb állami tulajdonú közszolgáltatójaként több mint 18 ezer munkavállalójáért vállal felelősséget. Van egy saját jótékonysági szervezetünk, AZ EMBERÉRT Alapítvány, amelyről korábban itt írtunk. Szervezetünk azért jött létre, hogy bajba jutott munkatársainknak, nyugdíjasainknak és családtagjaiknak segíthessünk.

Kollégáink pályázat útján kérelmezhetik a támogatást, amelyről bővebb információt honlapunkon találtok.

2020 tavaszától mintegy 800 kérelmezőt támogattunk több mint 43 millió forint értékű adománnyal, ezzel hozzájárultunk kollégáink életének könnyebbé tételéhez, a nehezebb időszakok átvészeléséhez.

Immár közhasznú szervezetként segít alapítványunk

Alapítványunk 2022 decembere óta közhasznú szervezetként segíti kollégáinkat. Hogy ez miért jó? Azért, mert a közhasznú szervezetek számára juttatott adományok értéke csökkenti a társasági adót – reméljük, ezzel is növekszik partnereink adományozási kedve, és továbbra is jelentős összeget fordíthatunk az alapítvány céljainak megvalósítására.

Rendelkezz te is adód 1%-ával, hogy segíthessünk!

Május 20-ig tart a személyi jövedelemadó bevallási időszaka. Tavaly 1,3 millió „adóforint” érkezett jótékonysági szervezetünk számlájára, ebből az átlagos támogatási összeget figyelembe véve mintegy 25 rászoruló családot tudtunk támogatni. Ne hagyjuk magukra idén sem rászoruló kollégáinkat! Rendelkezzünk, hogy együtt segíthessünk!

Hogyan segíthetsz?

  • Egyszeri vagy rendszeres pénzadománnyal (rendszeres átutalási megbízással vagy munkabérből történő rendszeres levonással), a 10201006-50141250-es bankszámlaszámon, év közben bármikor.
     
  • Személyi jövedelemadód (szja) 1 százalékának felajánlásával; ennek részleteiről itt található bővebb információ.