Navigáció átugrása

Úton a segítség! Átadtuk a 2021-es Multipont-támogatásokat

2021. december 22.

Üzemanyagtöltés Volánbuszba és multipont kártya

Kit jobban, kit kevésbé, de mindenkit megvisel a járvány. Sokan családtagjaikat veszítették el, sokan a megélhetésüket, így most még inkább szükség van az összefogásra. Szorgalmasan gyűjtögettük a pontokat egész évben, hogy segíthessünk, így a tavalyi évhez hasonlóan most is 25 millió forinttal támogathatjuk segítő szervezetek munkáját.

Közösen döntöttünk

Kíváncsiak voltunk, hogy a volános kollégáink milyen ügyek mellett elkötelezettek, így nem csak a pontokat gyűjtöttük közösen, szavaztunk is, hová kerüljön a támogatás. Sokan vagyunk és sokfélék, mindannyiunknak más a szívügye, így több jó ügy mellé állhatunk.

Volánbuszos dolgozók állnak az autóbuszok előtt

A szavazás eredménye alapján támogatjuk gyermekek szakszerű mentését, életük megkönnyítését, betegséggel küzdő embertársaink megfelelő egészségügyi ellátását, a hivatásos és önkéntes tűzoltók munkáját, valamint fogyatékkal élőket segítő és terápiás kutyák kiképzésével foglalkozó szervezeteket is.

Jónak lenni jó

2021-ben második alkalommal, de immár a MÁV–Volán-csoport tagjaként csatlakozunk a közmédia „Jónak lenni jó!” adománygyűjtő akciójához, 5 millió forint értékű tankolókártyával támogattuk a koronavírus árváit segítő Regőczi István Alapítványt.

Dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója és Dr. Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a Duna Tv vasárnap esti élő adásában közösen adta át a MÁV–Volán-csoport összesen 20 millió forint értékű adományát.

Ünnepélyes átadó és a támogatottak

További hét szervezetet is támogathatunk a MOL jóvoltából, akik az összegyűlt pontjainkat felkerekítették. Ünnepélyes keretek közt adta át a tankolókártyákat Dr. Pafféri Zoltán és Ratatics Péter, a MOL magyarországi operatív működésért felelős ügyvezető igazgatója december 21-én.

Pafféri Zoltán és Ratatics Péter támogatást ad át a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet részére

Magyar Ökumenikus Segélyszervezet – 5 000 000 Ft

Az összefogás erejével nyújt hatékony segítséget a nélkülözőknek és a bajbajutottaknak Magyarország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezete.

Pafféri Zoltán és Ratatics Péter támogatást ad át 5 millió Ft értékben

Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány – 5 000 000 Ft

Az Országos Mentőszolgálattal együttműködve országosan végzik koraszülöttek mentését és őrzött szállítását. Tíz mentőautójuk a nap 24 órájában vesz részt a kicsik életének megmentésében, 150 kolléga segítségével. Évente átlagosan 4500 csecsemőt mentenek/szállítanak nyolc, a tevékenységben részt vevő alapítvány segítségével.

Pafféri Zoltán és Ratatics Péter támogatást ad át a Magyar Tűzoltó Szövetség részére

Magyar Tűzoltó Szövetség – 5 000 000 Ft

Társadalmi összefogással segítik a tűz elleni védekezést, a hivatásos, önkéntes és létesítményi tűzoltóságok és tűzoltó-egyesületek tevékenységét, közreműködnek a szakmai munkájuk hatékonyabbá tételében.

Pafféri Zoltán és Ratatics Péter támogatást ad át a Magyar Gyermekmentő Alapítvány részére

Magyar Gyermekmentő Alapítvány – 2 000 000 Ft

A közhasznú alapítvány korszerű gyermek-mentőellátás hazai elterjesztésén dolgozik. Az Országos Mentőszolgálattal szoros együttműködésben Gyermek Mentőorvosi Kocsikat (Gyermek MOK) üzemeltetnek.

Pafféri Zoltán és Ratatics Péter támogatást ad át az Azúr Segítőkutyás Egyesület részére

Azúr Segítőkutyás Egyesület – 1 000 000 Ft

Az Egyesület aktivistái 21 vizsgázott terápiás kutyával 24 helyszínen dolgoznak, elősegítve a gyorsabb gyógyulást, felépülést. Célcsoportjaik 0-99 éves korosztályból állnak, a korai fejlesztő intézményektől a demens időseket ellátó intézményekig. Terápiás munkájuk mellett kiemelten fontosnak tartják, hogy az ép gyermekeknek élmény alapú érzékenyítő foglalkozásokat tartsanak.

Pafféri Zoltán és Ratatics Péter támogatást ad át az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány részére

Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány – 1 000 000 Ft

Az Alapítvány beteg gyermekek térítésmentes szállításával segíti a családokat a kór elleni küzdelemben. A daganatos és leukémiás gyermekek kórházba, vizsgálatokra, kezelésekre való eljutásban és a kórházból való hazaszállításával nagy terhet vesznek le a szülők válláról.

Pafféri Zoltán és Ratatics Péter támogatást ad át a Kézenfogva Alapítvány részére

Kézenfogva Alapítvány – 1 000 000 Ft

Az alapítvány segíti a fogyatékos embereket, hogy méltósággal élhessék mindennapjaikat. Segítik támogatottjaikat a tanulásukban, egészségügyi ellátásukban, a munkahelykeresésben vagy éppen jogi kérdésekben.

 

A segítségnyújtáshoz sokszor nincs szükség jelentős anyagi forrásra, csak odafigyelésre, tenni akarásra és összefogásra. Köszönjük minden volános kollégánk közreműködését, hogy ismét segíthettünk!

Áldott, békés ünnepeket kívánunk mindenkinek