Navigáció átugrása

Már kapható a Mindenki egyért! Egy mindenkiért!

2022. január 17.

Volánbusz Mindenki egyért! Egy mindenkiért! Könyve fehér autóbuszos háttérrel.

Remek hírünk van! Megjelent a 2017-ben, a Volánbusz fennállásának 90. évfordulója alkalmából elkészült Az Oktogontól a Népligetig című könyvünk folytatása, a Mindenki egyért! Egy mindenkiért!

Külsőségek

A könyv már megjelenésében is tekintélyes, jó kézbe venni. 276 oldalas, keményborítású, fotókkal, térképekkel, rajzokkal, dokumentumokkal gazdagon illusztrált.

A volánbusz új könyve közeli kép

A súlyra is tekintélyes kötet minden lapján egy kis darab elevenedik meg a Volánbusz történelméből.

Jó, de miről szól?

Természetesen rólunk. A történet egy újabb képes időutazás, amely a mai Volánbusz kalandos, átalakulásokkal teli útján vezeti végig az olvasót egészen az egykori jogelőd, a Mavart (később Mávaut) 1927-es létrejöttétől a 2019-es integrációig.

Mindenki egyért! Egy mindenkiért! Könyv belső kép

A szerzők külön fejezetet szentelnek az autóközlekedési vállalatok és jogutódjaik flottáiban feltűnő különleges járműveknek, így például a mikrobuszvonatnak vagy a panorámabuszoknak, de azt is megtudhatjuk, mitől számított prémiumkategóriásnak a „Szalon Faros”, vagy milyen útvonalon közlekedett a távolsági hotelbusz.

Volánbusz könyv belső kép

Megjelennek az Ikarus autóbuszok, a különféle Csepel-, Rába- és NABI-járművek, de szóba kerülnek azok a technikai sportok (mint a tehercross, a rally, a salakmotor vagy a gokart) is, melyekben a Volán-vállalatok és dolgozóik kiemelt helyezéseket értek el.

Volánbusz könyv belső kép

A múlt felelevenítése mellett szó esik a jelenről és a jövőről is – vagyis a három tulajdonképpen egybeforr értékmentési tevékenységünk bemutatásakor.

Miért ilyen hiteles?

Mert a szerzők, Vonnák Attila, Kameniczky Ákos és Kiss Dániel Áron őszinte szeretete, elhivatottsága valósággal átizzik a lapokon.

Könyv front borítója

Lehet minket elfogultsággal vádolni (joggal), de nagyon büszkék vagyunk. A szerzőtrió tagjai ugyanis mind kollégáink, kiváló szakemberek, akik erejükön felül, napi munkájuk elvégzése mellett teremtettek igazi értéket, nem először.

Kedvet kaptál, hogy elolvasd?

Megértjük! A kiadvány jelenleg a Volánbusz Utazási Centrumában (Népliget, autóbusz-állomás, Budapest IX., Üllői út 131.) vásárolható meg 7990 Ft-ért, de néhány héten belül a nagyobb vidéki autóbusz-állomásokon is elérhető lesz.

Volánbusz Könyve a Népliget Utazási Centrumban

Klasszikus könyvesbolti értékesítést ugyan nem tervezünk, de a közeli jövőben egy könyvbemutatóval egybekötött író-olvasó találkozót igen. Ha nem szeretnél lemaradni a részletekről, figyeld közösségi oldalainkat! Ugyanis aki lemarad, az kimarad: a Mindenki egyért! Egy mindenkiért! csak „korlátozottan” elérhető: 2300 példányban jelent meg.