Navigáció átugrása

A nagy sikerre való tekintettel idén is – Volánbusz Retró Nap Hatvanban!

2023. március 7.

Hatvani Volánbusz Retró Nap 2022-ben

Tavaly április utolsó szombatján nem csak sok lelkes autóbusz-barát, hanem kisgyermekes családok és egyéni érdeklődők is ellátogattak szépszámmal hatvani telephelyünkre, hogy visszautazhassanak velünk közel 100 évet a Volánbusz-történelmében. Az óriási érdeklődésre való tekintettel idén is megszervezzük rendhagyó seregszemlénket, április 15-én szeretettel várunk ismét mindenkit!

A helyszín

Hatvan több szempontból is tökéletes helyszíne buszünnepünknek: a városban komoly múltja van a közlekedési-, elsősorban vasutashagyományok ápolásának, így igazán méltó helyszín a megmentett és felújított autóbuszok és egyéb volánbuszos járművek bemutatására is.

Ikarusok a Volánbusz hatvani telephelyén

A ’60-as, ’70-es évek hangulatát idéző hatvani műszaki telephelyünk az alkalomhoz illő tökéletes látványgarázzsá és kiállítótérré változik, ahol a veterán járműveken túl fotókkal, relikviákkal, előadásokkal, programokkal és sok más érdekességgel várjuk majd a látogatókat.

Mire számíts?

Felsorakozik nosztalgiaflottánk, bemutatjuk Értékmentési programunk legkülönlegesebb, legpatinásabb járműveit, továbbá a Volánbusz történeti kiállításával, ismeretterjesztő előadásokkal, városnéző retró-járatokkal is készültünk.

A Volánbusz nosztalgiaflottája

Nem árulunk zsákbamacskát: a tavalyi rendezvényen a MÁVAUT Ikarus 556-ost mutattuk be, és idén sem marad el a premier!

A Volánbusz Retró Napon bemutatkozik az idén 70 éves Ikarus 30-asunk, amely az első Ikarus márkájú autóbusz volt. A távolsági kivitelű, egyajtós járművet — mely nosztalgia gyűjteményünk egyik éke — hamarosan teljes pompájában csodálhatjátok meg.

 

Tartsatok velünk április 15-én és ünnepeljük közösen múltunkat, jelenünket és jövőnket! A rendezvény részleteiért kövessétek figyelemmel facebook eseményünket, a jegyvásárláshoz pedig kattintsatok honlapunkra!