Navigáció átugrása

Tekerj velünk 2023-ban is!

2023. május 17.

Kerékpárszállítás a volánbuszon

Bár kicsit szomorkás az időjárás, határozottan állíthatjuk: a tavasz végre megérkezett, így ideje leporolni a kerékpárokat és nyeregbe pattanni! Amellett, hogy költséghatékony közlekedési megoldás, sok időt is megspórolhatunk magunknak, illetve az egészségünk és környezetünk megóvásában is nagy segítség lehet a bringázás.

Szívügyünk a tekerés

Vállalatcsoportunk kiemelt kérdésként kezeli a fenntartható közlekedés megteremtését. Hogy népszerűsítsük a kerékpározást, idén is csatlakoztunk a Magyar Kerékpáros Klub által szervezett Bringás reggeli eseményhez.

Bringás reggeli 2023 kreatív

Ma reggel három helyszínen láttuk vendégül a munkába, iskolába kerekezőket: Pápán és Kazincbarcikán kollégáink friss pékáruval és frissítőkkel, Budapesten a Népliget autóbusz-állomás mellett a MÁV, a MÁV-Start és a MÁV-HÉV kollégáival kiegészülve müzliszeletekkel és gyümölcspürével is kedveskedtünk a hozzánk látogató bicikliseknek.

Bringás Reggeli a Népligetben

A finom falatok mellett pápai standunknál a rendőrség Bikesafe-regisztrációval segítette a kerékpárosokat, a budapesti helyszínen pedig a KerékPáros bringabolt és szerviz mobil kerékpárszervize nézte át a járgányokat, valamint orvosolta az apróbb meghibásodásokat.

Kikapcsolódás fenntarthatóan

Fontosnak tartjuk azt is, hogy ne csak a munkába járás, hanem a kikapcsolódás kapcsán is törekedjünk arra, hogy minél kevésbé terheljük környezetünket. Szerencsére egyre népszerűbbek hazánkban is a kerékpáros sportok és kirándulások, sőt! Sokan a nyaralásra is magukkal viszik kerékpárjaikat. Mivel támogatni szeretnénk a fenntartható turizmus szélesebb körben történő elterjedését, nem csak a Bringás reggelihez hasonló népszerűsítő kampányokban veszünk részt, hanem folyamatosan fejlesztjük kerékpártárolóinkat, illetve kerékpárszállítási szolgáltatásainkat is.

Kerékpárszállító Volánbuszon

Budapest és a Mátra, a Bükk, illetve a Tisza-tó térsége között közlekedő egyes autóbuszjáratainkon a nyári szezonban tudtok kerékpárt szállítani, illetve ezek mellett a fővárosból Salgótarjánba, Egerbe, Szilvásváradra, Kazincbarcikára, Jósvafőre, valamint Gyöngyösről Egeren át Miskolcra tudjátok magatokkal vinni bringáitokat. A kerékpárszállítóval felszerelt járatokról ide kattintva tudtok tájékozódni. Online vagy budapesti pénztárainkban tudtok kerékpárjegyet váltani, az autóbuszokon nem. A fuvar ára egy útra 990 Ft. A kétkerekű rögzítése és levétele továbbra is az autóbusz-vezető feladata. Ezzel kapcsolatosan előre is köszönjük türelmeteket!

Tandem-, elektromos és háromkerekű kerékpárok szállítására kerékpárszállítóinkon nincs lehetőség, de az összecsukható kerékpárok a poggyásztérben továbbra is elhelyezhetők. További részleteket honlapunkon találtok.

Kombináljunk bátran!

Legyen szó a munkába-, iskolába járásról vagy akár kirándulásról, a kerékpárszállításnál sokszor kézenfekvőbb, ha a kerékpárotokat az autóbusz- állomásokon hagyjátok, és busszal folytatjátok az utat. Országosan nagyságrendileg 3100 kerékpártároló férőhellyel segítjük, hogy minél környezetbarátabb módon juthassatok célba.

 

Tekerj te is, ha tudsz!