Navigáció átugrása

Közösen, zölden – Országjáró kampány a közösségi közlekedés népszerűsítésére

2022. október 25.

Edukációs Roadshow debrecen

Szívügyünk a fenntartható közlekedés megteremtése, amelynek egyik alappillére a közösségi közlekedés szélesebb körben való elterjesztését jelenti az egyéni autózással szemben. Országos edukációs roadshow-t indítottunk, hogy népszerűsítsük a zöld közlekedést.

A rendezvény állomásai  

A MÁV-Volán-csoport „Közösen, zölden” kampánya keretein belül 2022. október 20-án Debrecen, 21-én Miskolc vasútállomásain vártuk az érdeklődőket. Ma este 18-óráig Celldömölkön találkozhattok kollégáinkkal, 27-én pedig Pécsen zárjuk rendezvényünket.

Milyen aktivitásokkal találkozhattok?

Minden állomáson egy új beszerzésű, már forgalomban is közlekedő vadiúj autóbusszal, fenntarthatósági kvízzel, vállalatcsoportunk álláslehetőségeivel és környezetbarát ajándékokkal várjuk az érdeklődőket.

toborzó rollup MB-Reform autóbuszon

Az autóbusz közelében egy átalakított vasúti kocsiban lehetőségetek van kipróbálni a Planet 2021-ről már ismert 1,5x3 méteres terepasztal is, amelynek a működtetéséhez szükséges energiát egy szobakerékpár segítségével nektek kell megtermelni.

Edukációs roadshow vasúti kocsi

A kocsiban – az álló helyzetben kipróbálható – terepasztal mellett ismeretterjesztő játékokkal, közlekedésbiztonsági kvízzel és gyereksarokkal is készülnek a MÁV-os kollégák. A különlegesen, erre az alkalomra átépített vasúti kocsit az alábbi menetrend szerint továbbítják a MÁV közforgalmú vonatai:

Gyertek, és találkozzatok velünk a fenti helyszíneken! A Volánbusz zöld törekvéseiről további részleteket addig is a zold.volanbusz.hu oldalon olvashattok.