Navigáció átugrása

Fokozódik a járványhelyzet, vigyázzunk egymásra!

2021. november 23.

autóbuszvezető volánbuszos fekete maszkban az autóbusz előtt

A járványügyi adatok rohamosan emelkednek, a türelem pedig egyre fogy. Ez érthető, de a maszkhasználat november elseje óta mindannyiunk védelme érdekében kötelező autóbuszjáratainkon, állomásainkon és a megállókban, szombattól pedig minden zárt térben. Kérjük, hogy tartsátok be a szabályt, mi számos egyéb intézkedéssel is óvjuk egészségeteket! Vegyük sorra, hogy mik is ezek!

Kézfertőtlenítők, testhőmérséklet-mérés, plexi, kesztyűk és maszkok

A pénztárakban, ügyfélszolgálatokon védőplexit, valamint távolságtartásra figyelmeztető matricákat helyeztünk ki, az autóbusz-állomások bejáratainál pedig kézfertőtlenítőt is biztosítunk. A mosdókba, kézmosókba fertőtlenítő hatású folyékony szappant töltünk, a fokozott fertőtlenítő hatású tisztítószerekkel való takarítást a korábbinál is sűrűbben végezzük.

Szenzoros kézfertőtlenítő a Népliget autóbusz-állomáson

Üzemi területeinken ennél is szigorúbbak a szabályok. Minden belépéskor mérjük a testhőmérsékletet; társaságunk székhelyén, telephelyein, üzemeiben a zárt, közös használatú helyiségekben már a hónap eleje óta kötelezővé tettük a maszk folyamatos viselését, a rendelkezés betartását pedig folyamatosan ellenőrizzük. Munkatársainknak biztosítjuk a védekezéshez szükséges eszközöket. A járvány kezdete óta csaknem 290 ezer liter felületfertőtlenítő szerre, 123 ezer törlőkendőre, 651 ezer kesztyűre, 16 ezer védőszemüvegre és több mint 2400 overallra volt szükség a fertőtlenítési feladatok elvégzéséhez.

eCitaro fertőtlenítő takarítása

Kézfertőtlenítőből, fertőtlenítő hatású folyékony szappanból különböző kiszerelésekben több mint 91 ezer litert helyeztünk ki, a szájmaszkok különböző típusaiból (orvosi, textil, FFP2 és FFP3) pedig már 906 ezernél is többet osztottunk ki a munkavállalóknak.

Fertőtlenítés éjjel-nappal

Állomásaink mellett autóbuszainkat is fokozott intenzitással fertőtlenítjük, éjjel és nappal is. Hogy a közösségi közlekedés a lehető legbiztonságosabb legyen, a hagyományos fertőtlenítőszerek mellett igénybe vesszük a legmodernebb nanotechnológiás és ózonos eljárásokat is.

A nanotechnológiás eljárás a kapaszkodókon, üléseken és ablakokon folyamatos, egy éven át tartó védelmet alakít ki, ami a takarítások között is óvja mindannyiunk egészségét. Ebben az évben már 216, a budapesti agglomerációban közlekedő autóbuszunk kapott ilyen modern felületvédelmet.

 

Tudjuk, hogy egyre nehezebb, de türelemre, megértésre kérünk titeket, és arra, hogy – mindannyiunk védelme érdekében – tartsuk be a járványügyi előírásokat!