Navigáció átugrása

Ezek vagyunk mi – A kutyafáját!

2022. március 1.

Volánbuszos kolléga kutyájával autóbuszok előtt

Mi határoz meg egy vállalatot? A tevékenysége? A mérete, az elhelyezkedése vagy az arculata? Rengeteg összetevő, de biztosan állítjuk, hogy esetünkben a sava-borsát maguk a volánbuszos dolgozók adják. Ötszáznál is több munkakörben dolgozó mintegy 19 ezer munkavállalónk 19 ezer egyéniség. Ők, valamint a hozzájuk köthető megszámlálhatatlan érdeklődési kör és hobbi tesznek minket színes és lendületes nagyvállalattá, amire nagyon büszkék vagyunk!

Kollégánk nem csak a munkájában kiváló

Vannak kollégáink, akik amellett, hogy elhivatottan végzik munkájukat, érdekes hobbit űznek, és kitartásuknak köszönhetően – a hivatásuk mellett – abban is sikert sikerre halmoznak. Ismerjétek meg elsőként Nagy Istvánt, aki a Gödöllő–Vác vonalon már 30 éve vezeti a reggeli „iskolás járatot”, szabadidejében pedig nagyon izgalmas kedvtelésnek hódol. Mezei kutyatulajdonosból európai kiállításokon is sikerrel szereplő mestertenyésztő lett!

A hétköznapok

Az érettségi és a katonaság után a Volánbuszhoz vezetett az útja, és rögtön a Gödöllő–Vác vonalra került, amelyen azóta is elhivatottan teljesít szolgálatot. Ideje nagy részében ugyanazon a nagyjából 30 kilométeres útvonalon jár, de azt mondja, soha nem érzi egyhangúnak, unalmasnak.

Volánbusz Gödöllő környékén

István szívből szereti a munkáját, a kollégáit és az utasait is – akkor boldog, ha gurulhat. A táj gyönyörű, az évszakok mindig változnak, és közben annyiféle emberrel találkozik, hogy garantáltan nincs két egyforma napja. Rengeteg ma vele utazó felnőttet még gyerekként, a szüleivel együtt ismert meg, közülük pedig van, aki most már a gyerekével együtt száll fel hozzá a buszra.

Mit csinál, amikor nem dolgozik?

Ha ideje engedi, kollégánk szívesen kertészkedik, családjával sokat kirándul, de nagy kutyás hírében is áll. Első saját bernáthegyikölykét a 18. születésnapjára kapta. Természetes volt, hogy több négylábú is szaladgáljon a portáján, de a tenyésztés csak fokozatosan vált az élete részévé, majd teljesedett ki annyira, hogy a mestertenyésztői címet is elnyerte. 1991-ben bernáthegyivel vett részt először kiállításon, azóta nagyjából 25 európai országban járt a kutyáival, és ért el szép eredményeket. Lakását tekintélyes érem- és trófeagyűjtemény díszíti:

Kollégánk és a rengeteg győztes kupa

Körülbelül hat éve zárult le a bernáthegyikorszak; István ezután egy külsőleg és természetre is teljesen más fajta, a komondor felé fordult, amellyel szintén szép sikereket ért el. A teljesség igénye nélkül: négyszer lett Európa-győztes, a kontinens tíz országában több mint százszor volt az ő kutyája a legeredményesebb az adott fajtában, 2017-ben pedig egy rangos angliai kiállításon sikerült a világ legjobb 36 kutyája közé jutniuk. A két komondor mellett jelenleg két pulija is van. Az egyik kettő-, a másik hároméves, ők még csak most kezdik a versenyzést. Rendszeresen szerepelnek kutyás magazinokban és tévéműsorokban is.

Kollégánk és pulija új Credoink előtt

Nagyon büszkék vagyunk kollégánk munkában és azon kívül elért eredményeire egyaránt, köszönjük, hogy több mint 30 éve a Volán család tagja! További sok sikert és balesetmentes kilométereket kívánunk neki!