Navigáció átugrása

Bakancsban Volánbusszal – Klassz megállók

2022. október 11.

Köveskál autóbusz-váróterem

Magyarország 3155 településéből 3147-re juthattok el autóbusz-járatainkkal, így talán minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy országszerte gondoskodunk a települések, megyeszékhelyek, a legfontosabb régiók és kirándulóközpontok napi szintű megközelíthetőségéről. A megállók üzemeltetése ugyan nem a mi feladatunk, de akad jó pár közöttük, amelyik tényleg figyelemre méltó. Lássunk néhányat a teljesség igénye nélkül!

Némelyik egyszerűen csak szuper helyen van

Hazánk gyönyörű, és a legtöbb csodás helyet autóbuszainkkal is meg tudjátok közelíteni, sőt!

Tihanyi buszmegálló

Ha például egy laza nyári csobbanásról van szó, Tihanynál kis túlzással a Balatonban tesz le titeket a busz.

Óv naptól, széltől

Szilvásvárad, Szalajka-völgy elágazásnál igazán impozáns méretű, fából készült váróterem óvja az utasokat az időjárás viszontagságaitól.  

Szilvásvárad, autóbusz váró

Szendehelyen fotelban ülve várhatjuk a nekünk kedvező autóbusz-járatot:

autóbusz-váró Szendehelyen

Az extra ülőalkalmatosság tulajdonképpen indokolt is, mert a közeli Katalinpusztai kirándulóközpont és a Gyadai tanösvény bejárása után kellemesen elfárad a kiránduló.

Van, ahol a közösség teremt értéket

Kiváló példa erre a köveskáliak összefogása, amely során 2020-ban megmentették a régi váróterem-épületet, és egy igazán hangulatos, többfunkciós helyiséget hoztak létre.

Köveskál autóbusz-váróterme

A könyvcsere állomás mellett egy öreg pianínó is helyet kapott a bravúrosan felújított váróban, ahol így tényleg élmény lehet minden eltöltött perc. Csak el ne felejtsetek felszállni a buszra!

Nekünk is van egy kis ékszerdobozunk

Egy falatka történelem. Mátraháza autóbusz-állomása igazán különleges, a mi szívünkhöz legalábbis nagyon közel áll. Lélegzetelállító környezetben, a Mátra szívében álló épületünk nem csupán az utasforgalmat szolgálja, vendégházként is funkcionál.

Mátraháza autóbusz-állomás

A sűrű erdő övezte üdülőház a tengerszint felett 719 méterrel, a Mátra közepén fekszik, így nagyszerű kiinduló- és érkezési pontja a környékbeli kirándulásoknak.

 

Neked van kedvenc megállód? Mutasd!