Navigáció átugrása

Vendégül látunk a Mátrában

2021. július 20.

Mátraházai Üdülőház júliusi napfényben

Talán sokan nem tudjátok, de Mátraháza autóbusz-állomása igazán különleges, a mi szívünkhöz legalábbis nagyon közel áll. Lélegzetelállító környezetben, a Mátra szívében álló épületünk nem csupán az utasforgalmat szolgálja, vendégházként is funkcionál.

Egy falat történelem

Az autóbusz-állomás és a büfé már 1947-ben is az utasok kényelmét szolgálta. A Fortepan képgyűjteményében számos fotót találunk róla, az alábbi 1965-ben készült:

MÁVAUT Mátraháza autóbusz állomás 1965-ben

Az épület 2012-ben teljes felújításon esett át, amely során nemcsak a műemlék jellegű autóbusz-állomást hozták formába, hanem egy új szárnnyal is gazdagodott.

Mátraházai Üdülőházunk fa gerendái

A hagyományos palóc építészeti elemek az új rész esetében is visszaköszönnek: a farönkberakások és a terméskő-alapozás jellemző a környék épületeire.

Elhelyezkedés

Kevés olyan szálláshelyet tudnánk felsorolni, amely közösségi közlekedési eszközzel egyszerűbben megközelíthető lenne, mint a Volánbusz Mátraházai Üdülőháza. A vendégház az állomás szerves részét képezi, így az autóbuszról leszállva gyakorlatilag azonnal elfoglalható a szállás.

Mátraháza autóbuszállomás táblákkal

A sűrű erdő övezte Üdülőház a tengerszint felett 719 méterrel, a Mátra közepén fekszik, így nagyszerű induló- és érkezési pontja a környékbeli kirándulásoknak.

Szálláshely és szolgáltatások

Üdülőházunkban 8 szoba található, amelyek a kor igényeinek megfelelően légkondicionálóval, fürdőszobával, konyhasarokkal, wifivel és kábeltévével is rendelkeznek.  

Mátraházai Üdülőház földszinti szobája

A nálunk pihenők kontinentális reggelivel kezdhetik a napot, a büfében ezenfelül frissítőket, jó kávékat és borokat is fogyaszthatnak szálló- és átutazó vendégeink egyaránt.

A környék  

A környék igazi négy évszakos turisztikai célpont. Tavasztól őszig kiváló kirándulási indulópont, télen pedig a havas sportok rajongóinak biztosít remek kikapcsolódást.

Kép a mátraházai autóbusz-váróból

Számos programlehetőségből választhat az idelátogató: sípályák, 3D-s mozi, kalandpark, különböző hosszúságú és nehézségű gyalogos és segway-kirándulások, valamint emlékhelyek és múzeumok is elérhetők a környéken.

Kép a mátraházai Naphimnusz Park mellett

Ha igazán természetközeli kikapcsolódásra vágysz, látogass el üdülőházunkba, és fedezd fel velünk a Mátra kincseit! Ajánlatainkért és további információért kattints Volántourist-oldalunkra!