Navigáció átugrása

Új Volvókkal váltottunk az új évre

2022. január 11.

2022 kiírás Volvo 8900-as Volánsárga autóbuszokból

Járműfiatalítási programunk dübörög, 2018 óta összesen 1700 új autóbusz, köztük 85 darab Volvo 8900-as került a flottánkba. Tavaly decemberben sem unatkoztunk, az év végén is vettünk még át új járgányokat. Az óévben utoljára ezekből a típusokból érkeztek autóbuszok, amelyek segítségével egy hagyományosnak nem mondható projekttel köszöntöttük az új évet.

Tömény infók és számok

Mielőtt rátérnénk a lényegre, fussunk át a száraz tényeken! A Volvo 8900-as egy alacsony padlós autóbusz, két- és háromtengelyes kivitelben is készül. Városi, helyközi járatokban közlekednek.

Volvo 8900 Volánbusz eleje és hátulja

Van tehát több változat, ami viszont a mieinkben közös az alacsony belépés mellett, az a környezetkímélő, EURO 6-os motor, a klímaberendezés, az USB-s töltőcsatlakozók és a korszerű utastájékoztató berendezés.

Volvo 8900 Volánbusz a Hungaroringen

Az autóbuszok (részben) akadálymentesek is, kialakításukból adódóan mindegyikük alkalmas egy kerekesszékkel közlekedő utas szállítására.

Miért szeretjük?

Ti a visszajelzések alapján leginkább a nagy ablakok és a jó kilátás, a tágas és világos utastér, a kényelmes ülések és az alacsony zajszint miatt, mi pedig azért, mert a Volvo 8900 modern, nagy befogadóképességű, biztonságos és környezetbarát, csendes, de mindenekelőtt kényelmes autóbusz.

Hol használjuk?

Nagy forgalmú, magas kihasználtságú vonalakon közlekednek a 8900-as Volvók, hogy ezzel is csökkentsük az utazással járó károsanyag-kibocsátást, és óvjuk környezetünket.

A típus nemcsak utas- és környezet-, hanem kifejezetten autóbuszvezető-barát is. A kényelmes, állítható vezetőülés és kormány mellett fedélzeti kamera, tolatókamera és automatizált sebességváltó is segíti kollégáink munkáját, a gördülékeny haladást pedig egy 7,7 literes, 320 lóerős, Volvo D8K típusú dízelmotor biztosítja.

És a már emlegetett projekt

Az új évet egy igazán egyedülálló videóval köszöntöttük. Nem volt kis vállalkozás, de autóbuszainkkal kirajzoltuk a 2021-es évszámot, amely aztán 2022-re vált:

Mi kellett ehhez a nagyszabású mutatványhoz? 21 darab Volvo 8900-as, három autóbusz-vezető, egy Volvós kolléga és egy jó nagy placc (ezúton is köszönjük partnerünk közreműködését), hozzávetőlegesen két és fél óra, illetve a megörökítéshez egy drón ügyes kezű kollégákkal. Bízunk benne, hogy tetszett a köszöntőnk, és sokszor találkozunk 2022-ben!