Navigáció átugrása

Ezek vagyunk mi – Harmóniában az élet minden területén

2022. április 5.

Volánbusz autóbusz-vezető tenorkürttel

Ahány munkavállalónk, annyi remek történetünk is van – ez tesz minket igazán színes és változatos vállalattá. Van, aki az iskolák után nálunk kezdi a munkát, de olyan is akad, aki izgalmas, kanyargós utat jár be, mielőtt hozzánk sodorja az élet. Nincsen ezzel másként Sutyinszky Mihály sem, aki saját bevallása szerint is volt már minden, csak akasztott ember nem. Taksonyi autóbusz-vezető kollégánk évtizedek óta fújja a tenorkürtöt, de kereskedett már női divatáruval, és volt gyógymasszőr is. Mikor és hogyan került a volán mögé? Kiderül bejegyzésünkből.

A zene és a színpad

Mihály több mint egy évtizede ül az autóbusz kormánya mögött, de zenészmúltja ennél régebbre nyúlik vissza. A budapesti, XX. kerületi Állami Zeneiskola fúvószenekarában kezdte bontogatni szárnyait: először trombitán játszott, de hamarosan tenorkürtre váltott, amely gyermekkori jó élményeinek köszönhetően valósággal a kezéhez is nőtt.

Sutyinszky Mihály autóbuszával és kürtjével

Mihály sváb származású, hangszerével igyekszik életben tartani hagyományaikat, a nemzetiségi kultúrát. Társaival már felnőtt fejjel, sok tapasztalattal és gyakorlással a hátuk mögött alapították meg a Taksonyi Szigeti Fiúk nevű sramlizenekart – munkatársunk 25 évig játszott az együttesben. A formációval nemcsak hazai sikereket értek el, de számos külföldi fellépésük is volt. Svájcban, Németországban, Ausztriában, Franciaországban, Olaszországban is játszottak, öt lemez, nyolc kazetta, illetve több tévéfelvétel őrzi játékukat.

Színpadról a sofőrülésbe

Korábban a zenélés mellett üzletkötőként, területi képviselőként Mihály női divatáruval is foglalkozott, aztán kitanulta a gyógymasszőrséget. Ahogy azonban múlt az idő, abba kellett hagynia a folyamatos fellépéseket, mert több időt szeretett volna tölteni a családjával. Mindig vonzotta az út, a buszok és a kamionok világa, így autóbusz-vezető lett: 2009-ben szigethalmi telephelyünkön kezdődött volános pályafutása, ahol elvégezte a tanfolyamot, majd rögtön járatra került.

Új munkája miatt át kellett szerveznie mindennapjait, a zenélés azonban életforma, teljesen sosem lehet felhagyni vele. Kollégánk jelenleg két zenekarban is játszik, egyikben állandó tagként. Volánbuszos vezénylője, felettesei és kollégái támogatják, rugalmasak, kölcsönösen segítik egymást például a beosztások cseréjénél. Ha beesik egy váratlan fellépés, Mihály az egyenruhát népviseletre váltja, és fújja tenorkürtjét, majd visszaöltözik, és a Délegyháza–Budapest, Népliget járaton utasainkat köszönti kedves mosollyal.

Sutyinszky Mihály kürtöt fúj

Ahogyan a zenélésben, úgy a hétköznapokban is fontos, hogy az ember összhangban, harmóniában legyen munkatársaival. Elmondása szerint kollégánk imád vezetni, korábbi munkái során is sokat ült a volán mögött. Szeret kapcsolatot teremteni, beszédbe elegyedni ismeretlenekkel is, így számára zenélés és a buszozás is ideális választás. A két munkában Mihály szerint talán az a legfontosabb közös pont, hogy nagy összpontosítást igényelnek. Óriási különbség viszont, hogy ha zenészként véletlenül téveszt egy hangot, egy jó hangulatú bulin azt kevesen veszik észre, a buszvezetésnél viszont egy kisebb hibának is súlyos következményei lehetnek.

Első a család

Sutyinszky Mihály imád zenélni és vezetni is, de számára első a család. Négy gyerek büszke édesapja, ők tartják frissen, nem hagyják unatkozni. Ha otthon van, rengeteg időt tölt a kertben, hódol a növényszobrászatnak is, de a legjobban mégis az kapcsolja ki, ha együtt utazhat valahova a családjával.

Ezúton is sok balesetmentes kilométert, emlékezetes bulit és jó egészséget kívánunk kollégánknak!