Navigáció átugrása

Tájékozódj hiteles forrásból!

2022. február 1.

Autóbuszvezető maszkban járművön

Felelős állami vállalatként folyamatosan tájékoztatunk titeket a járványhelyzettel kapcsolatos aktuális szabályokól, illetve beszámolunk intézkedéseinkről, amelyekkel óvjuk mindannyiunk egészségét. Ebben a posztban sem lesz ez másképpen, de emellett szeretnénk felhívni figyelmeteket egy hasznos applikációra is!

Mi a helyzet a szabályozás frontján?

Autóbuszjáratainkon, állomásainkon és a megállókban, illetve minden zárt térben továbbra is kötelező a szájat és orrot is eltakaró maszk használata. Kérünk titeket, hogy mindannyiunk védelmében használjátok a kihelyezett kézfertőtlenítőket, kézmosókat és tartsatok megfelelő távolságot egymás közt! Ha tudjátok, jegyeteket online felületeinken vásároljátok meg, illetve, ha nem érzitek magatokat jól, inkább ne utazzatok, pihenjetek otthon!

Minden eszközt bevetünk és tesszük, amit tenni kell

Lassan mindennapi rutinunk részévé válik a járványügyi védekezés. Állomásaink mellett autóbuszainkat is fokozott intenzitással fertőtlenítjük, hogy a közösségi közlekedés a lehető legbiztonságosabb legyen.

Nanotechnológiás felületvédelem az agglomerációs Volánjáratokon

A hagyományos fertőtlenítőszerek mellett igénybe vesszük a legmodernebb nanotechnológiás eljárásokat is, ezek lényege, hogy a felületeken folyamatos, egy éven át tartó védelmet alakítanak ki, és a takarítások között is óvja az utasok és munkavállalóink egészségét.

Minden csatornánkon adunk tájékoztatást

Kérdéseitekre is próbálunk minél részletesebb válaszokat adni. A közösségi médiában a pandémiával kapcsolatban összesen 26 posztunkkal segítettük a hiteles tájékozódást.

Kötelező maszkhordás Covid-figyelmeztető plakát

A WHO kampányához csatlakozva tavaly 1000 db járművön és 150 utasforgalmi helyiségben A3-as plakátokat helyeztünk ki hasznos járványügyi információkkal. Honlapunkon is folyamatos a Covid-tájékoztatás, így utaskapcsolati munkatársainkhoz 2020-hoz képest lényegesen kevesebb, járványhoz kapcsolódó észrevétel, bejelentés érkezett.

Cipőt a cipőboltból!

Mivel fontosnak tartjuk a hiteles tájékoztatást és tájékozódást, csatlakoztunk a WHO nemzetközi kampányához, amelynek középpontjában ennek jelentősége áll, illetve az a gondolat, hogy a hatékony egészségügyi ellátás kizárólag az egészségügyi szakemberek és a lakosság együttműködésével jöhet létre.

WHO kampányplakát

A kampány részeként elérhető egy különleges online alkalmazás, a HealthBuddy+, amely a koronavírussal kapcsolatos alapvető kérdésekre ad választ, valódi egészségügyi szakemberek (mint dr. Palcsó Barnabás gyógyszerész, prof. dr. Széll Márta molekuláris biológus, dr. Vajer Péter háziorvos és Vankó Annamária védőnő) részvételével. Tedd fel Covid-19-cel kapcsolatos kérdéseidet a chatbotnak, és ellenőrzött válaszokat kaphatsz!

Légy naprakész és jól informált!