Navigáció átugrása

Bevált a Közlekedési Mobiljegy, itt vannak az első két hét adatai

2020. április 7.

Csaknem 70 ezer helyi és helyközi menetjegyet, távolsági kiegészítő jegyet és 30 napos bérletet vásároltak a Volánbusz utasai 2020. április 5-ig a Közlekedési Mobiljegy applikációban. Az elektronikus jegyváltást választók jelentősen hozzájárultak azokhoz az erőfeszítésekhez, amelyekkel az utasok és az autóbusz-vezetők egészségét óvja a társaság. 

 

A Volánbusz a járványügyi helyzetre való tekintettel, az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében 2020. március 23-tól járatain készpénzmentessé tette a jegyvásárlást a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel és viszonteladójával, a Simple by OTP-vel együttműködésben. Április 1. óta a menetjegyek mellett a 30 napos, helyközi, teljes árú és kiemelten kedvezményes bérletek, valamint az országos besorolású távolsági járatok igénybevételéhez szükséges kiegészítő jegyek is elérhetők az alkalmazásban. Az elmúlt két hétben 63 ezer új felhasználó töltötte le Közlekedési Mobiljegy applikációt. 
 
Havi bérletek egyelőre továbbra is a társaság pénztáraiban, egyes jegy- és bérletértékesítő automatáiból, valamint nyitva tartó szerződéses partnereinél kaphatók. Emellett megvásárolhatók online a Volánbusz weboldalán is a társaság Pest megyei, valamint Budapestet érintő országos járataira. Ebben az esetben a bérletek a fővárosi és a Pest megyei pénztárakban vagy automatákban vehetők át nyomtatva. 
Papíralapú, helyi és helyközi menetjegyek a szokásos elővételi módokon továbbra is válthatók. 
 
A Volánbusz utasforgalma a rendkívüli helyzet miatt mintegy 80 százalékkal esett vissza, az egészségügyi dolgozók pedig a helyközi közlekedésben és – az érintett önkormányzatok erre vonatkozó döntése alapján – több település helyi járatain is ingyen utazhatnak. A Közlekedési Mobiljegy applikációban értékesített jegyek és bérletek magas száma azonban jelzi: azok, akik mégis utazni kényszerülnek, valamint rendelkeznek okostelefonnal és bankkártyával, partnerek abban, hogy a közlekedési társaság készpénzmentes jegy- és bérletvásárlással is védje utasai és autóbusz-vezetői egészségét.
 
A Volánbusz továbbra is kéri, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel csak az vegye igénybe a közösségi közlekedést, akinek halaszthatatlanul szükséges, és aki csak teheti, elektronikus úton váltsa meg jegyét.
Az országos veszélyhelyzettel összefüggő, a Volánbusz autóbuszjáratait, menetrendjét, jegy- és bérletváltási szabályait érintő változásokról az utasok a volanbusz.hu/koronavirus oldalon, a Közlekedési Mobiljegy alkalmazásról a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. honlapján tájékozódhatnak.
 
 
A képen egy kézben tartott mobiltelefon látható, jegy vásárlás közben a Népligetben.
 
 
Volánbusz Zrt.