Navigáció átugrása

Kétszer annyian utaztak Kajla útlevéllel a MÁV-Volán-csoport és GYSEV járatain, mint tavaly nyáron

2021. szeptember 9.

A három évvel ezelőtt útjára indított „Hol vagy Kajla?” program a kisiskolás gyerekeket és családjukat buzdítja arra, hogy játékos módon fedezzék fel az ország természeti és kulturális értékeit. Az idei szezonban – június 16. és augusztus 31. között – több mint 70 ezer alsó tagozatos diák utazott Kajla útlevéllel ingyen a MÁV-Volán-csoport és GYSEV járatain. 

Július végéig mintegy 30 ezren, míg augusztusban több mint 40 ezren éltek a Kajla okmánnyal igénybe vehető díjmentes utazás lehetőséggel. A tavalyi nyári időszakhoz hasonlóan szívesen látogatták a diákok az ország nagyvárosait vonattal, de a Dunakanyar, a Balaton, a Tisza-tó és a Velencei-tó környéke különösen népszerű úti cél volt. A Kajla útlevéllel rendelkező gyermekek a Volánbusszal is térítésmentesen juthattak el az ország bármely pontjára. A nyári szezonban mintegy 170 ezer kilométert tettek meg a Volánbusz járatain, a legkedveltebb buszos úti cél Siófok, Szentendre és Esztergom volt.

Tavaly nyáron mintegy 34 ezer gyerek, míg a járványhelyzet előtt, 2019 nyarán 100 ezer kisiskolás utazott Kajla jeggyel. A Kajla kampánnyal kapcsolatos további információk a www.kajla.hu oldalon érhetők el.

Tovább a MÁV közleményre.