Navigáció átugrása

Közös ügyünk a közlekedésbiztonság – Együttműködési megállapodást írt alá a Partnerség a Közlekedésbiztonságért Egyesület és a Volánbusz

2022. május 26.

A Partnerség a Közlekedésbiztonságért Egyesület (Hungarian Road Safety Partnership – HRSP) és a Volánbusz úgy határoztak, hogy a jövőben szorosan együttműködnek a balesetek megelőzése, a biztonságosabb közlekedés érdekében. Erről írt alá megállapodást a HRSP és a közlekedési társaság.

A Volánbusz és a HRSP vezetői egyetértenek abban, hogy a jövőben folyamatos, közös szakmai munkával segítik a közös célok megvalósulását. A közúti közlekedési társaság együttműködik az egyesülettel az autóbusz-vezetők közlekedésbiztonsági továbbképzésében, közlekedésbiztonsági versenyek és rendezvények szervezésében, továbbá a HRSP rendelkezésére bocsátja a témába vágó szakmai anyagait, kommunikációs csatornáin pedig megjelenési lehetőségeket biztosít az egyesületnek. A HRSP vizsgálja az autóbusz-pályaudvarok megközelíthetőségének biztonságát, kapcsolódásukat a közlekedési tengelyekhez, kiemelt figyelemmel a gyalogosokra, a kerékpárosokra, a fokozottan védtelen közlekedőkre, a láthatóság és észlelhetőség kritériumaira, valamint a kapcsolódó információs rendszerek minőségére és a szolgáltatási színvonalra. Az egyesület elemzi az autóbusz-használat motivációit, a közlekedési szokásokat, azok alakulását, a közlekedési módok közti választás mögött húzódó szempontrendszert, továbbá a buszközlekedés előnyeinek bemutatására szolgáló akciókat szervez és ilyen témájú tájékoztató anyagokat készít.
Az egyesület és a közlekedési társaság egyaránt felelősséget éreznek a társadalom és a közlekedési rendszerek folyamatos fejlesztése iránt, ezért vállalják, hogy a maguk területén mindent megtesznek a közlekedésbiztonság és a közlekedési kultúra fejlesztése érdekében, és összehangolják ezirányú munkájukat.
 
A képen az esemény résztvevői láthatók.
 
Volánbusz Zrt.