Navigáció átugrása

„Így közlekedtek ti!” – Eredményhirdetés

2022. június 22.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága és a Volánbusz Zrt. közös kampányára beérkezett három legjobb alkotást már ki is helyezték az autóbuszokra.

Az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság felhívása alapján a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága és a Volánbusz Zrt. gyermekrajzpályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” elnevezéssel, három kategóriában: óvodások (3-6 éves), alsó tagozatos (7-10 éves) és felső tagozatos (11-15 éves) általános iskolai tanulók részére.

A rajzoknak a biztonságos, szabályos közlekedést kellett bemutatni autóbusszal történő tömegközlekedés során. A pályázatra sok alkotás érkezett, a zsűri 35 alkotásból választotta ki a legkiválóbbakat.

Ezen a képen egy felmatricázott autóbusz látható

Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2022. június 22-én került sor a kisbéri autóbusz-pályaudvaron. Az eseményen egy olyan autóbusz is megtekinthető volt, amelyre már felhelyezték az egyik győztes pályaművet. A díjazottakat a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság részéről Farkas László r. százados, míg a Volánbusz Zrt. képviseletében Szegedi Zsolt, a társaság Komárom-Esztergom megyei forgalmi üzemvezetője köszöntötte. A közlekedési szakember beszédében kiemelte, hogy nem lehet elég korán elkezdeni a közlekedésbiztonságra való nevelést. „Fontos, hogy gyermekeink mielőbb, már a kisgyermekkorban megismerjék a közlekedési szabályokat és odafigyeljenek azok betartására, melyeken keresztül megtanulhatják, hogyan vigyázzanak magukra az utazások során. Ezért külön öröm a társaság számára, hogy a pályázatra a kicsiktől kezdve a felső tagozatos iskolásokig bárki jelentkezhetett, és a résztvevők alkotásaikkal megmutathatták: miért fontos számukra a biztonságos közlekedés. A nyertes pályaművek alkotóinak szeretettel gratulálunk, autóbuszaink büszkén fogják viselni rajzaikat.”

Ezen a képen egy rendőr és egy autóbusz látható