Navigáció átugrása

Új közös napijegyet vezet be a MÁV-Volán-csoport a Mátrába kirándulóknak

2023. április 2.

A tavasz beköszöntével egyre többen terveznek a hétvégékre kirándulásokat, ezek szervezésekor is érdemes kihasználni a közösségi közlekedés adta lehetőségeket. A MÁV-Volán-csoport új Mátra24 jegye a térségbe látogatóknak nyújt kedvező kombinált eljutási módot. A 24 óráig érvényes jeggyel korlátlanul utazhatunk Budapestről a Mátrába a MÁV-START és a térségen belül a Volánbusz járatain. Először az április 6-11. közötti tavaszi szünetben lehet az új jegytípussal utazni.
 
Az új Mátra24 jegyet április 5-től értékesítik, a 24 óráig érvényes jegy egész évben megvásárolható szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerinti napokra, iskolaszünetekben pedig minden napra, így először a teljes tavaszi szünet idejére – április 6-11. között. A jegy az érvénytartamon belül korlátlan utazást biztosít vonattal a Budapest-Keleti–Hatvan–Gyöngyös és a Hatvan–Pásztó–Nagybátony vonalszakaszokon, autóbuszon pedig a legtöbb mátrai viszonylaton a térségen belül. Gyöngyösön és Pásztón átszállási lehetőséget biztosítanak vonatról a Mátra irányába közlekedő autóbuszokra és fordítva is.
 
A 24 órán át érvényes jegy teljes áron 3900 forintba, 26 éven aluliaknak 2600 forintba kerül.  A jegyet a MÁV-START értékesíti: jegypénztáraiban és a jegykiadó automatákban is elérhető, a MÁV applikációban pedig további 10%-os kedvezménnyel vásárolható meg.
 
A térség közösségi közlekedésének fejlesztéséhez kapcsolódóan 2022 decemberében a MÁV-Volán-csoport több menetrendi módosítást is bevezetett. A Mátra InterRégióval új  óránkénti közvetlen vasúti összeköttetés jött létre Budapest és Gyöngyös között. Ezekhez a vonatokhoz igazodóan Gyöngyösön rendszeres buszos csatlakozást ad a Volánbusz a Mátra és Mátraalja felé, így a kedvelt hegyvidéki kirándulóközpontok elérését gyakrabban biztosítja a Budapestről vonattal érkező utasok számára is.
 
Főként az utasforgalom szempontjából kiemelt napszakokban a gyöngyösi vonalon KISS motorvonatok is közlekednek. Budapest és Gyöngyös között hétköznapokon utazhatunk az emeletes járművekkel, de hétvégén is korszerű Flirt motorvonatok járnak a viszonylaton.
 
Az InterCity-k megállnak Hatvanban, Budapest és Hatvan között felármentesen vehetők igénybe. Ez a salgótarjáni vonal felé átszállók – például az Országos Kéktúrát Mátraverebélyen elérni szándékozó turisták – számára is fontos, mert a vonal települései és Budapest között így 25 perccel gyorsabbá vált az utazás a rövidebb átszállási időnek köszönhetően. A Mátra24-ről bővebb információk a mav.hu/matra24 oldalon érhetőek el.
 
A MÁV-Volán-csoport a belföldi turizmus támogatása érdekében az elmúlt években több integrált, szezonális jegyet vezetett be, ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően egyre több magyarországi régió megközelítése vált olcsóbbá és egyszerűbbé.

Kapcsolódó dokumentumok