Navigáció átugrása

A MÁV-Volán-csoport járatai az augusztus 20-i ünnephez, a hosszú hétvégéhez igazodva közlekednek

2021. augusztus 19.

A MÁV-Volán-csoporthoz tartozó közlekedési társaságok – MÁV-START, Volánbusz, MÁV-HÉV – az ünnephez igazították a járatok közlekedési rendjét.  Augusztus 19-én a vonatok a pénteki, 20-án a szombati, 21-én az ünnepi, 22-én már a szokásos vasárnapi menetrend szerint közlekednek. Nemcsak szombaton és vasárnap, hanem augusztus 20-án is közlekedik a Szob és Fonyód közötti Jégmadár, valamint  a Szolnok és Fonyód közötti Napfürdő expressz emeletes vonat is.

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik
 
Augusztus 19-én csütörtökön a hét utolsó munkanapján és tanítási szünetes munkanapokon, 20-án pénteken a munkaszüneti napokon (a hetek első munkanapját megelőző napokon közlekedő járatok kivételével), 21-én szombaton a szabadnapokon, 22-én vasárnap a hét első munkanapját és tanítási szünetes munkanapját napját megelőző munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint közlekednek a buszjáratok. 23-án, hétfőn már a hét első munkanapján és tanítási szünetes munkanapokon megszokott menetrend szerint indulnak a járatok.
 
A Volánbusz is fokozott figyelemmel kíséri a járatok telítettségét, és mindent megtesz a kényelmes és biztonságos utazás biztosítása érdekében, és az elővételi adatok függvényében rásegítő járatokat biztosít. 
 
A Volánbusz – egyeztetve a Budapesti Közlekedési Központtal – a várhatóan megnövekvő utasforgalomhoz való igazodás érdekében az agglomerációs vonalakon kapacitásbővítést vezet be az alábbi járatokon:
 
  • 40-es jelzésű járat esetén Őrmezőről 21:52-re, 22:03-ra, 22:13-ra egy-egy többletindulás kerül a menetrendbe, 40-es jelzésű járat helyett 22.28-kor a 88A jelzésű közlekedik Törökbálintig,
  • 240-es jelzésű járat estén a Móricz Zsigmond körtérről 21:46-os és egy 22:16-os indulás kerül a menetrendbe,
  • 22A-es jelzésű járat esetén jellemzően 10 perc helyett 5 percenként indulnak a tűzijáték után,
  • 55-ös jelzésű járat esetén jellemzően negyedóránként indulnak autóbuszt a tűzijáték után,
  • 63-as jelzésű járat esetén jellemzően negyedóránként tervezzük indítani autóbuszt a tűzijáték után,
  • Szigetszentmiklós felé a hétvégén megszokottól eltérően nagyobb kapacitású, csuklós autóbuszokat indít az adott időszakban a társaság.
Egyes helyi járatok szintén az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek, melyekről a társaság honlapján a települések aloldalain érhetők el információk: (www.volanbusz.hu/telepulesnev).
 
A bevásárlólóközpontok augusztus 20-i zárva tartása miatt egyes járatok menetrendje módosul. A részletes és az ünnepi menetrenddel kapcsolatos további tájékoztatás a Volánbusz honlapján érhető el.
 
Mivel az átlagos hétvéginél nagyobb forgalom várható, ezért a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, és indulás előtt tájékozódjanak a társaság www.menetrendek.hu honlapján, valamint érdemes a menetjegyek megvásárlásáról is időben gondoskodni, biztosítva ezzel a helyet az utazásra. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online és mobilon is kényelmesen megváltható. A Közlekedési Mobiljegy és társalkalmazásaiban vásárolt teljes árú, 50%-os és 90%-os kedvezményű helyközi (távolsági) menetjegyekre, valamint a menetjegyekhez megvásárolt kiegészítő jegyekre 5% kedvezményt biztosít a Volánbusz. Az elektronikus jegyvásárlás további részleteiről a Volánbusz és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. weboldalán tájékozódhatnak az utasok.
 
 
Volánbusz Zrt.