Navigáció átugrása

Augusztus 27-től már a szeptemberi bérletekkel is lehet utazni a MÁV-Volán-csoport járatain

2022. augusztus 25.

Már augusztus 27-től elfogadja a MÁV-Volán-csoport a szeptemberi havi és első félhavi dolgozói- és tanulóbérleteket a Volánbusz helyi és helyközi járatain, valamint a MÁV-START vonatain. A HÉV szigetszentmiklósi (H6), gödöllői és mogyoródi (H8) vonalain – ahol érvényesek a MÁV-START és a Volánbusz bizonyos bérletei – szintén most szombattól lehet a szeptemberi vasúti és autóbuszbérletekkel utazni.

Az iskolakezdés miatt jelentősen megnő az utasok száma, a pénztáraknál és jegykiadó automatáknál is nagyobb sorok alakulhatnak ki. Ennek elkerülése érdekében a Technológiai és Ipari Minisztérium úgy döntött, hogy a megszokottnál már öt nappal korábban, augusztus 27-től fogadják el a közösségi közlekedési társaságok a szeptemberre érvényes helyközi havi és első félhavi tanuló- és dolgozóbérleteket. A tíz éve változatlan árú helyközi bérletek érvényességi időtartama így öt teljes nappal meghosszabbodik ebben a hónapban.

A Volánbusz helyi díjszabással közlekedő járatain – Győrt kivéve – szintén szombattól érvényesek a szeptemberi havi és félhavi bérletek.

Ezeken túl az SZKT Szeged helyi forgalomban kiadott szeptember havi tanuló és dolgozó bérletei, valamint az őszi szemeszter bérletek a TramTrain járatain is felhasználhatók augusztus 27-től.

A MÁV-Volán-csoport újra felhívja a figyelmet, hogy érdemes a menetjegyet elővételben megváltani, akár az 5 százalékos kedvezményt nyújtó automatákból, vagy 10 százalékos kedvezménnyel vehetők igénybe az online jegyvásárlási felületek, a megújult Elvira vagy a MÁV mobilalkalmazása is. A Volánbusz helyi és helyközi menetjegyei, bérletei megváltásához pedig a Közlekedési Mobiljegy és a viszonteladók alkalmazásának használatát ajánljuk.

 

Volánbusz Zrt.