Navigáció átugrása

Korszerű Credobus Econell szóló autóbuszokkal újult meg Hatvan és térségének járműflottája

2021. november 11.

A Volánbusz 5 új Credobus Econell 12 típusú szóló járművet állított forgalomba Hatvan térségében. Az új járművek beszerzésére a Volán Buszpark Kft. idén év elején írt ki közbeszerzési eljárást és az új buszokkal országszerte találkozhatnak az utasok.

Az új, magas komfortfokozatú járművek közül 37 darab októbertől Heves megye útjain szállítja az utasokat a helyközi elővárosi vonalakon. A modern autóbuszok Hatvan térségében az Erdőtarcsa-Hatvan, Buják-Hatvan, Ecséd-Hatvan—Balassagyarmat, Ecséd-Hatvan- (Budapest), Hatvan-Szolnok útvonalakon közlekednek.

A 75 utas szállítására alkalmas autóbuszok légkondicionáltak, rendelkeznek elektronikus utastájékoztatási rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel és felszállást segítő rámpával, valamint üléspáronként 1 USB-csatlakozóval a mobil elektronikai eszközök töltésére. A járműveket a minél kevesebb károsanyag kibocsátásával járó, hatékony és biztonságos üzemeltetés érdekében EURO 6d előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja.

Szabó Zsolt országgyűlési képviselő elmondta: „ Két dolgot szeretnék kiemelni. Egyrészt Hatvan és a környéken lévő kistelepülésekről a munkábajárás lehetőségének javítását, amihez ezek a buszok nagyon nagy mértékben hozzájárulnak és elsősorban a Hatvan-Ecséd, Hatvan-Heréd, Nagykökényes, Hatvan-21-es út, a Hatvan-Szolnok viszonylatokon fogják szolgálni a térségben élők igényeit. Szintén nagyon fontos, hogy ezek a modern buszok elektronikus és digitális szempontból a mai kor vívmányainak teljesen megfelelnek. Útjaink állapota is folyamatosan javul, ezért is fontos, hogy a gyors közlekedésre alkalmas, modern buszokat tudjunk forgalomba állítani, ezzel is növelve azt a kényelmet, amivel az autók helyett egyre inkább áttérnek az itt élők a közösségi közlekedésre.”

„Az elmúlt évek legnagyobb volumenű egyidejű autóbusz-beszerzése zajlik idén, aminek eredményeként június óta 43 új autóbusz kezdhette meg szolgálatát Heves megye útjain – hívta fel a figyelmet dr. Pafféri Zoltán, a társaság elnök-vezérigazgatója. Hozzátette: Júliusban összesen 6 darab MAN Lion’s City GL A23 típusú csuklós járművet állítottunk forgalomba Heves megye útjain, ezeket október elején újabb 37 korszerű jármű követte, melyek közül 5 a hatvani telephelyre érkezett. Az új járműveknek köszönhetően a hatvani telephelyen állomásozó 49 autóbusz 10 százaléka újult meg.”

A társaság folyamatosan fejleszti a megye helyközi közlekedését, ennek eredményeként 2018 óta a most érkezett és érkező járművekkel együtt összesen már 69 darab új autóbusz kezdte és kezdi meg szolgálatát a térségben.

A MÁV–Volán-csoport egységes stratégiai irányításának is köszönhetően egyre színvonalasabb, korszerűbb és környezetkímélőbb szolgáltatások várják az utasokat. A Volánbusz flottamegújítási programjának eredményeként 2021 végéig a tervek szerint 1700 korszerű jármű áll forgalomba, a jövő év végéig pedig a teljes autóbusz-állomány 40 százaléka megújul.

 

A képen: dr. Pafféri Zoltán, Szabó Zsolt

 

Volánbusz Zrt.