Navigáció átugrása

A Budapest és Fejér, valamint Veszprém megye között az országos (távolsági) autóbuszjáratok közlekedése jelentősen módosul augusztus 20-ától

2020. augusztus 10.

A Budapest és Székesfehérvár között közlekedő autóbuszjáratok többsége megszűnik, ezért Budapest és Székesfehérvár közötti utazáshoz a vasút igénybevételét javasoljuk, amelyhez az eddigieknél több busz csatlakozik Székesfehérvár vasútállomáson.

Napközben óránként, csúcsidőben 30 percenként közlekednek autóbuszok a vasútállomás és az autóbusz-állomás között.

A Budapest–Székesfehérvár viszonylatú vasúti bérletek érvényesek a két város között továbbra is közlekedő autóbuszokon is.

Menetrendek: 

 

Várpalota

A Várpalota és Budapest között közlekedő autóbuszjáratok száma csökken, a jövőben óránként indulnak buszok a fővárosba, ugyanakkor rövidebb menetidővel, alig több mint 1 óra alatt elérhetővé válik akár az M4-es metró is.

Új járatok indulnak Szápár, Jásd és Tés felől a Tési út – Autóbusz-állomás – Szabadság tér útvonalon át meghosszabbítva a vasútállomásig, ahol az autóbuszok csatlakoznak a Budapest és Veszprém felől érkező InterCity vonatokhoz.

Menetrendek: 

 

Veszprém

A Veszprém és Budapest között közlekedő autóbuszjáratok száma csökken, a jövőben óránként indulnak buszok a főváros irányába.

Ezzel egyidőben bővül a vasútállomáshoz közlekedő járatok száma, így az autóbuszok mellett az óránként közlekedő InterCity vonatok igénybevételét is javasoljuk.

Menetrendek: 

 

Ajka, Devecser

Az Ajka, Devecser és a főváros között közlekedő járatok megszűnnek. Augusztus 20-ától – egyetlen fővárosi járat kivételével – a vasút biztosít összeköttetést Budapest és Ajka között, így az óránként közlekedő InterCity vonatok igénybevételét javasoljuk.

Menetrend:

 

Tapolca

Budapest és Tapolca között 2 óránként indulnak autóbuszok, melyek rövidebb menetidővel közlekednek, így akár az M4-es metró is 3 órán belül elérhetővé válik a térségből.

Egyes járatok ezentúl betérnek Tapolcán a vasútállomáshoz is, így biztosítva a vasút és a buszok közti átszállást.

Menetrendek:

 

Pápa

Jelentősen javul a főváros elérése Pápa felől, az eddigieknél gyakrabban, naponta 6 közvetlen autóbuszjárat indul Budapestre, egyenletesen kétóránként.

Menetrend: 

 

Tamási

Tamási és Budapest között a közvetlen buszjáratok Tamási és Székesfehérvár között közlekedek, így Székesfehérvártól Budapestre a vasút igénybevételét javasoljuk.

Menetrend: 

 

A fentiekhez kapcsolódóan az alábbi vonalakon is jelentősen változik a menetrend:

 

Egyéb, kisebb mértékben változó menetrendek: 

 

Térkép

Térkép letöltése PDF formátumban.

 

Díjszabási információk

Bármely Budapest és Székesfehérvár kezdőponttal megváltott vasúti bérletet elfogadjuk a Budapest és Székesfehérvár között valamennyi megmaradó autóbuszjáraton, melyek az 1215-ös és 1174-es vonalon közlekednek.