Navigáció átugrása

Menetrendi változás Heves megyében január 1-jétől

2021. december 17.

2022. január 1-étől (szombattól) jelentősen módosul Eger belterületén az autóbuszok közlekedése, melyhez kapcsolódóan kis mértékben a helyközi menetrend is változik. Egyes helyközi járatok a továbbiakban helyi díjszabással igénybe vehetők a megyeszékhelyen.

3435 Maklár – Eger – Felsőtárkány

Egyes járatok új vonalvezetés szerint, 3405-ös vonalszámmal közlekednek Maklártól Felsőtárkányig.

Az új, Eger belterületén belül helyi tarifával is igénybe vehető 3405-ös (Füzesabony – Eger – Felsőtárkány), Egert észak-déli irányon átszelő helyközi járatok részben az 5-ös egri helyi buszvonallal azonos útvonalon haladnak. A buszok a Kistályai út megállóhelytől (Agroker) egészen Felsővárosig az 5-ös vonalán haladnak, majd a Tesco áruház helyett a Nagylaposnál állnak meg, és a Sánc út megállóhelyig helyi díjtermékkel igénybe vehetők. A vonalon többnyire új, korszerű, nagy befogadóképességű, a városi közlekedésben is hatékony csuklós autóbuszok közlekednek. A változás által Maklárról és Felsőtárkányból, illetve a további érintett településekről közvetlenül elérhetővé válik Egerben a Kórház, illetve több megállóban lehet a jövőben fel-és leszállni a megyeszékhelyen belül.

Fontos változás, hogy az autóbusz-állomáson a helyijárati megállókból indulnak a 3405-ös vonal járatai. A 3435-ös vonalon közlekedő járatok a jövőben is a megszokott helyközi kocsiállásokról indulnak.

3419 és 3420 Eger – Ostoros – Novaj – (Mezőkövesd)

Egyes járatok új vonalvezetés szerint 3406-ös vonalszámmal közlekednek Novaj és Eger, TESCO Áruház között

Az új, Eger belterületén belül helyi tarifával igénybe vehető 3406-os (Tesco áruház – Autóbusz-állomás – Novaj – Mezőkövesd) helyközi járatok köözlekednek munkanapokon délelőtt. Ezen járatok a Tihamér városrész és a Tesco áruház között az egri 5A helyi viszonylat járataival megegyező vonalon haladnak, érintve a vonal összes megállóját. A Tihamér városrészben az autóbuszok a Tihamér malom helyett a Tihamér lakótelep helyközi megállóban állnak meg az útfelújítás után, addig viszont ideiglenesen a Tihamér malomnál lehet rájuk felszállni a Belváros és Felsőváros (Tesco áruház) irányába.

A változás által Ostorosról és Novajból közvetlenül elérhetővé válik Egerben a Kórház, illetve több megállóban lehet a jövőben fel-és leszállni a megyeszékhelyen belül. Fontos változás, hogy az autóbusz-állomáson a helyijárati megállókból indulnak a 3406-os vonalon közlekedő délelőtti járatok.

3412 Eger – Ózd

Egyes járatok új vonalvezetés szerint, 3410-es vonalszámmal közlekednek az Eger, Tompa utca – Eger, Vasútállomás – Ózd útvonalon, és Eger városán belül helyi tarifával is igénybe vehetők. Az autóbuszok a megyeszékhelyen részben a 17-es helyi vonal szerepét veszik át, a Lajosváros – Vasútállomás – Autóbusz-állomás – Bartakovics út – 25-ös út (Felnémet) útvonalon közlekedve.

Fontos változás, hogy az autóbusz-állomáson a 3410-es vonal járatai a helyijárati megállókból indulnak.