Navigáció átugrása

Ismét úton a segítség: újabb volános családok örülhetnek AZ EMBERÉRT Alapítvány támogatásának

2021. április 12.

AZ EMBERÉRT Alapítvány új kuratóriuma 2021. április 7-én megtartotta első ülését, és döntött a 2020 szeptembere óta beérkezett támogatási kérelmekről. A Volánbusz jótékonysági szervezete ezúttal 127, nehéz helyzetbe került, többségében gyermeket nevelő munkavállalónkat és családjukat segíti a rendelkezésre álló keretből.

A kuratóriumban történt személyi változások átvezetése után sor kerülhetett a tavaly szeptember óta beérkezett kérelmek elbírálására. Ahogy ígértük, a rászorulók nem maradtak segítség nélkül! Alapítványunk köszöni a kérelmezők türelmét és megértését, és örömmel ad tájékoztatást arról, hogy újabb 127 munkatársunk és családjuk részesül összesen mintegy 5,1 millió forint értékű pénzbeli támogatásban.
 
Az érintettek közül sokan sajnos a koronavírus vagy más betegség miatt kerültek nehéz helyzetbe, másoknak az okozott problémát, hogy megfelelő eszköz hiányában gyermekeik nem tudtak elég hatékonyan részt venni a digitális oktatásban. AZ EMBERÉRT Alapítvány legutóbbi döntésével csaknem minden kérelmezőnek segít, 15 és 85 ezer forint közötti pénzbeli támogatásban részesíti őket.
 
A kérelmezők minden esetben írásban, postai úton kapnak értesítést a döntésről – kérjük, várják meg ennek megérkezését. A megítélt összeghez a támogatási szerződés megkötése után juthatnak hozzá a kedvezményezettek, erre a számukra legközelebbi HR-ügyfélszolgálaton kerül sor. Fontos tudni, hogy a szerződés megkötésének és a támogatás folyósításának feltétele a kérelemben foglalt információkat igazoló eredeti dokumentumok bemutatása. Ennek hiányában a szerződés nem köthető meg, és a támogatást a kuratórium visszavonja. A szerződés megkötésére a döntést követő 60 napon belül van lehetőség. Házastárs vagy élettárs egészségügyi állapotával kapcsolatos (úgynevezett szenzitív) adatok megadása esetén kötelező leadni az érintett személy adatkezelési hozzájáruló nyilatkozatát az igazolással egyidejűleg. A nyilatkozatminta letölthető:
  • a Volánbusz honlapjáról
  • elérhető a HR-ügyfélszolgálatokon.
Az adományozók nagylelkű felajánlásainak köszönhetően jótékonysági szervezetünk tavaly 192 volános családnak nyújtott pénzbeli vagy tárgyi támogatást: 16 laptoppal és több mint 9 millió forinttal járult hozzá mindennapjaik könnyebbé tételéhez. Most újabb nagy összeggel, több mint 5 millió forinttal segíti boldogulásukat. Az, hogy az év folyamán hány kérelmezőt tud még támogatni, rajtunk is múlik: ha minden munkatársunk alapítványunk számára ajánlja fel személyi jövedelemadója 1 százalékát, csaknem 130 millió forint gyűlhet össze e célra! Ne feledjük: ami nekünk csak egy percünkbe kerül, rászoruló kollégáinknak nagy segítséget jelent!