Navigáció átugrása

Több mint ezer autóbusz-vezetőt tüntetett ki a Volánbusz – 2,5 millió kilométert is megtesznek balesetmentesen a vállalat munkatársai

2020. december 1.

A Volánbusz 1065 autóbusz-vezetőjének többéves, évtizedes munkáját, megbízhatóságát, elhivatottságát és példaértékű teljesítményét ismerte el a közelmúltban a balesetmentes közlekedésért járó jutalommal. A járványhelyzet miatt a kitüntetésátadó ünnepségek megtartására sajnos most nem volt lehetőség, így az elismeréssel járó oklevelek és az érmek átadására később kerül sor.

A közlekedési társaság csaknem 11 ezer autóbusz-vezetőt foglalkoztat, akik rendkívüli tapasztalattal és rutinnal felvértezve évente mintegy 670 millió utast szállítanak. Nagy felelősség hárul rájuk, hiszen napi több száz utazó biztonsága, testi épsége múlik rajtuk. Legtöbbjük nemcsak feladatként, hanem hivatásként tekint munkájára, megbecsüli járművét, sokan családi példát vagy gyermekkori álmot követve választják e szakmát és a vállalatot.
A Volánbusz elismeri teljesítményüket, és minden évben kitünteti azokat az autóbusz-vezetőket, akik biztonságban, balesetek nélkül juttatják el az utasokat céljukhoz. Idén 1065 munkatárs érte el a Balesetmentes Közlekedésért kitüntetés különböző fokozatait. Egy autóbusz-vezető 2,5 millió kilométert, hárman 2,25 millió kilométert, kilencen pedig 2 millió kilométert vezettek eddigi pályafutásuk során balesetmentesen. További járművezetők 250 ezer és 1,75 millió közötti, baleset nélkül megtett kilométerért kaptak kitüntetést. 
A társaság büszke munkatársai teljesítményére, és mindent megtesz annak érdekében, hogy komfortosabb feltéteket teremtsen a balesetmentes, biztonságos vezetéshez és utazáshoz egyaránt.
 
A képen egy buszvezető látható vezetés közben a busz belsejéből fényképezve.
 
Volánbusz Zrt.