Navigáció átugrása

Január 7-ig érvényesek a decemberi dolgozó- és tanulóbérletek

2020. december 15.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) intézkedésének megfelelően, az utazások megkönnyítése érdekében a MÁV-START és a VOLÁNBUSZ járatain a 2020. december havi és félhavi helyközi dolgozó- és tanulóbérletekkel 2021. január 7-én éjfélig lehet utazni.

A 2021. év és a téli szünetet követő iskolakezdés problémamentes elindulása érdekében a vonatokon és a helyközi buszjáratokon 2021. január 5-e helyett két nappal tovább, január 7-ig fogadják el a decemberi dolgozó- és tanuló havi és félhavi bérleteket. A téli szünet utáni iskolakezdéssel megnőnek az utazási igények, és meghosszabbodhat a várakozási idő a jegypénztáraknál január elején, így a hosszabbítással további két nap biztosított az új bérletek beszerzésére.

A MÁV-START kéri, hogy a járványhelyzetben a sorban állások elkerülése érdekében vegyék igénybe az online jegyvásárlást a megújult Elvirán vagy a MÁV applikációban. A webes felület és az applikáció közös felhasználói fiókkal használható. Az online vásárolt jegyeket ellenőrzéskor bemutathatja a MÁV applikációban, de PDF formátumban is kiküldi a rendszer, amit akár arra alkalmas eszköz képernyőjén, akár kinyomtatva bemutathat.

A VOLÁNBUSZ ezúton is felhívja utasai figyelmét, hogy a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegyek és bérletek elővételben, online és mobilon is kényelmesen megválthatók. Az elektronikus jegyvásárlás további részleteiről a Volánbusz  weboldalán tájékozódhatnak.