Navigáció átugrása

Hűsítő kirándulástippek forró napokra

2021. június 28.

A képen a Kőszegi hétforrásnál készült kép látható.

Az idei nyár hőséggel indult, kedvez a vízparti programoknak – de jóból is megárt a sok! Ha már eleged van a tűző napból, utazz velünk egy hűsítő kirándulásra! Csokorba szedtük kedvenc patakos kirándulóhelyeinket, ahol könnyen átvészelhetők a legforróbb napok is.

Kőszeg, Hétforrás

A honfoglaló vezéreknek emléket állító forrás a Kőszegi-hegység egyik leglátogatottabb turistacélpontja, az Írottkő Natúrpark része. Az útvonal mentén gyepibékák koncerteznek, de hegyi billegetőkkel és ökörszemekkel is gyakran találkozhatsz. Kőszeg autóbusz-állomásától körülbelül 4,2 kilométeres a teljes túra, de könnyen járható egyenes a terep, nincs szintkülönbség.

Visegrád, Apátkúti-patak (Ördögmalom-vízesés)

Az Ördögmalom-vízesés környéke jól kiépített turistalátványosság. A pisztrángos tavak, az étterem, a sütögetőhelyek és a hűsítő patak mind kiváló lehetőséget biztosít a kikapcsolódásra. A patak közvetlen közelében egy kis erdei játszótér is található, amely a legkisebbeknek kínál szórakozási lehetőséget.

A képen a Visegrádi Apátkúti-pataknál készült kép látható, ahogy egy kislány áll a vízben.

Visegrádon a Mátyás király utca 59. autóbusz-megállóból könnyű sétával, árnyas betonúton is megközelíthető, így akár babakocsival is bátran nekivághatsz az útnak.

Szilvásvárad, Fátyol-vízesés

A Szalajkavölgy szépségeinek felfedezésére egy nap ugyan kevés, de a forró nyárban itt is felfrissülhetünk. Nagyon jól kiépített infrastruktúra várja a pihenni vágyókat, a legkisebbekkel együtt kirándulóknak is remek úti cél. Kisvasút, éttermek, lovasprogramok és pisztránghorgászat csodálatos természeti környezetben – ez vár rád a szilvásváradi Szalajkavölgyi elágazás autóbusz-megállótól csupán karnyújtásnyira.

Solymár, Paprikás-patak

Az Alsó-Jegenye völgyben igazi hűs erdei kirándulásban lehet részed. A zárt lombkoronának és a tisztavizű, kanyargó pataknak köszönhetően a klíma nagyon kellemes a legnagyobb melegben is. Kis fahidakon, hangulatos erdei úton vezet a túra. Több kialakított pihenőhely és egy nagy tisztás nyújt lehetőséget a piknikezésre, de az ide kirándulóknak szendvicsekkel és védőitallal is készülniük kell. 

A képen a Solymári Paprikás-pataknál készült kép látható.

Csak le kell szállni a buszról Solymáron a Kökörcsin utca buszmegállónál, ahonnan be is léphetsz az erdőbe.

Mátra, Rákóczi-forrás

A Rákóczi-forrás kristálytiszta vize mellett jó megközelíthetősége miatt vált ismertté. Mátrafüred centrumában lévő autóbusz-állomásunkról könnyű sétával elérhető, régen a helyiek főzéshez, mosáshoz és ivásra is innen hordták a vizet, amely nem csak tiszta, hanem finom és egészséges is. Tudtad, hogy ha a Mátrába utazol, a kerékpárodat sem kell otthon hagynod?

A képen egy „Bringát a buszra” plakát látható, a plakáton egy kerékpár szerepel.

Tesztjelleggel bevezettük a kerékpárszállítást a 1044-es és 1046-os országos autóbuszvonalakon. Ha aktív kikapcsolódást tervezel a térségben, már a bringádat is magaddal viheted. Részletes információkat a szolgáltatásról ide kattintva találsz.