Navigáció átugrása

Balatoni nyaraláshoz ajánljuk: Balaton24 és Balaton72 Duo (Déli-parti kiadás)

2021. július 6.

A képen egy közeli Balatonról készített kép látható.

Itt a nyári szünet, sokan választják ismét úti célul a Balatont. Ha te is már a bőröndödet pakolod, mert tóparti pihenésre, vagy aktív kikapcsolódásra vágysz, Balaton24- és 72 Duo jegyeink is segítségedre lehetnek, hogy a nyaralás tényleg csak az élményekről szóljon.

Mi is ez a Balaton Duo és miért jó?

Ez egy olyan jegytípus, amely elnevezésének megfelelően egy, vagy három napon keresztül korlátlan utazásra jogosít a Balaton menti vasútvonalon, illetve a térség összesen 123 helységében, a települések közt közlekedő autóbusz-járatokon is. A képen a Balaton 24 duo 72 plakát látható.

Azért jó, mert minden, számodra érdekes nevezetességhez eljuthatsz mindössze egyetlen jegy megvásárlásával. Ha szép az idő, elviszünk a legszebb strandokra, de ha nem, akkor sem kell csüggedned: a Balaton-parti települések rossz időben is megszámlálhatatlan programot kínálnak.

Szuper szabadstrandokat találsz a déli parton.

Ingyen felfrissülhetsz a Balaton déli partjának számos szabadstrandján! Van köztük retró és modernebb; a teljesség igénye nélkül: Balatonberényben, Balatonbogláron, Balatonfenyvesen, Balatonföldváron, Balatonlellén, Balatonmáriafürdőn, Balatonszárszón, Balatonszemesen, Fonyódon és Zamárdiban is találsz szabadstrandot.

A képen A Balatonban úszkáló kacsákat láthatunk.

Minden nap más strandot és települést fedezhetsz fel, ráadásul elég egyetlen jegyet váltanod! Jegyed érvényességének időtartama alatt korlátlan számú utazást teszünk lehetővé.

Kilátókból, természetközeli helyekből sincs hiány.

Balatonbogláron az ikonikus Gömbkilátó, Fonyódon a Sipos-hegy, Zamárdiban pedig a Kőhegy kilátója vár, ha a strandolás mellett szeretnél kirándulni is. Mindegyik remek fotóhelyszín, jó rálátást biztosítanak a Balatonra.

Bár az ismert nagy levendulások a tó szemközti oldalán találhatóak, egyedülálló módon már a déli parton, Kőröshegyen is van lehetőséged szüretelni és provence-i hangulatú fényképeket készíteni, egészen augusztus végéig.

A képen a Siófokon található Töreki tanösvényen készült levendulamező látható.

Siófokon a Töreki természetvédelmi tanösvény is érdekes program. Tavak, vizes élőhelyek, különféle erdők és rétek élővilágát mutatja be; a madármegfigyelő torony külön élményt kínál. Több pihenőhelyet is kialakítottak, padok, esőház, tűzrakó helyek is rendelkezésre állnak.

Állatos programok közül is választhatsz!

A legkisebbekkel utazók egy állatos programmal nem tudnak mellélőni. Akár a levendulaszürettel is összeköthető a kőröshegyi Teknőspark meglátogatása, itt félhektáros területén 283 teknős él, de szóba jöhet a Balatoni Madárkert is, ahol kisállatsimogatót is találsz. Ha ez mind nem volna elég, az év minden napján nyitva tartó siófoki Bella Állatpark is könnyen megközelíthető, illetve lovardák is szép számmal találhatók a déli part településein.

Ne hagyd ki a kisvasutat!

Bónuszprogramként ott a balatonfenyvesi kisvasút, amely érvényes Balaton24 és Balaton72 Duo jegyekkel térítés nélkül látogatható.

Hogyan vásárolhatod meg a jegyed?

Tipp: töltsd le a MÁV appot, és vásárold meg elektronikusan Balaton Duo jegyed! Ha a hagyományos módot jobban kedveled, a MÁV-START pénztáraiban is elérhetőek a balatoni jegytípusok. Hogy pontosan hol utazhatsz a jegyeddel? Az alábbi térképen, illetve ide kattintva tájékozódhatsz!

A képen a Balaton 24/72 Duo napijeggyel bejárható terület látható egy térképen.