Navigáció átugrása

A kerékpár a szívügyünk

2021. szeptember 28.

A képen egy autóbusz látható hátulról, a kerékpártartóján egy kerékpárral.

Elkötelezettek vagyunk a környezetkímélő közlekedés megvalósítása mellett. Autóbuszflottánk folyamatos fiatalításán és zöldítésén túl a biciklizés népszerűsítése is szívügyünk, ezért veszünk részt évről évre olyan jó kezdeményezésben is, mint a Bringás reggeli. A folyamatos figyelemfelhívás mellett igyekszünk szolgáltatásainkat is fejleszteni, hogy például kerékpárszállítással is vonzóbbá tegyük a kombinált, környezetbarát közlekedést.

Bringás reggeli

Az eső sem riasztott el minket attól, hogy ismét megvendégeljük a bringásokat a budapesti Népliget autóbusz-állomás mellett, a Könyves Kálmán körúti bicikliútnál. 

A képen egy „bringás reggeli” sátra látható a kerékpárosokkal és a szervezőkkel.

Immár hatodik éve csatlakozunk a Magyar Kerékpárosklub reggelizős akciójához. Standunknál fahéjas és kakaós Volán-csigákkal, almával, szénsavmentes ásványvízzel és persze barátságos hangulattal készültünk a bringások fogadására.

A képen a „bringás reggelin” megforduló kerékpáros látható.

Bár az időjárás ezúttal nem kedvezett az eseménynek, a hűvös, esős idő ellenére is hatalmas volt az érdeklődés, 9 óra előtt kifogytunk a harapnivalóból. Jó volt évek óta visszatérő és új arcokat is látni, jövőre újra találkozunk!  

Bringát a buszra!

Nyár elején tesztjelleggel elindítottuk kerékpárszállítókkal felszerelt járatainkat a Mátrába, hogy ezzel is segítsük a biciklivel kirándulókat.

Szuper hírünk van: az őszi kirándulószezonban kerékpárszállító szolgáltatásunkat térítésmentesen próbálhatjátok ki! Jegyetek mellé váltsatok 0 Ft-os kerékpárpótjegyet, és bringáitokat ingyen elvisszük a Mátrába, hogy semmilyen kalandból ne maradjatok ki! Figyelem, kerékpárjegy autóbuszon nem vásárolható, csak online vagy budapesti jegypénztárainkban.

Kerékpárral munkába? Támogatjuk az ötletet, mert kényelmes és környezetbarát!

Nem csak azokra gondolunk, akik szabadidejükben kerékpároznának, hiszen munkába járáshoz is remek alternatíva a bringa. Aki kombinálna, számíthat ránk: országszerte 97 autóbusz-állomáson létesítettünk kerékpártárolókat, amelyek összesen 3112 bicikli biztonságos elhelyezésére adnak lehetőséget.