Navigáció átugrása

Öt színpompás kirándulótipp őszre

2021. szeptember 21.

A képen egy Neoplán autóbusz látható.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy milyen szerencsések vagyunk: gyönyörű helyekben nincs hiány kicsiny országunkban. Bár az őszi lombkorona és az aljnövényzet már kopárabb, a sárgás-vöröses és rozsdás árnyalatok kárpótolnak érte. Mutatunk öt szuper kirándulóhelyet, ahová érdemes az ősszel ellátogatni!

Vácrátót, Nemzeti Botanikus Kert

A vácrátóti Magyarország legnagyobb botanikus kertje, ősszel ezer színben pompázik, 27 hektáron hazánk leggazdagabb élőnövény-gyűjteményét csodálhatod meg. A kert számos állatfajnak is otthont ad: a rágcsálók, kisragadozók, mintegy 62 madárfaj egyedei, siklók, gyíkfajták, békák, puhatestűek (kagylók és csigák) és rovarok a növényekhez hasonlóan teljes védelmet élveznek. Váltsd meg jegyed Vácrátót, Botanikus Kert autóbusz-megállóig, és élvezd ki a nap utolsó kellemes sugarait!

Balaton-felvidék

Bár a nappalok már hűvösebbek és rövidebbek is, a ködbe burkolódzó reggeleknek, a fémesen csillogó Balatonnak is megvan a romantikája. A nyári forgataghoz képest sokkal nyugodtabb, csendesebb kikapcsolódásra számíthatsz ilyenkor. A borászatok, eldugott, álmos falucskák, lovardák, kézműves- és gasztropiacok, tanösvények szuper kikapcsolódási lehetőséget kínálnak, ezen a vidéken biztosan mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelő programot. A túrázók, kerékpárosok számára a tanúhegyek övezte túraútvonalak, a bazaltorgonák, várak és kilátók egyaránt remek célpontot jelentenek.

A képen a Balatoni Káli-medence látható.

Továbbra is ajánljuk a Balaton24/72 Duo jegyeket a part menti települések bejárásához, de számos eldugott szépséget találsz a tótól kicsit távolabb is. Ne hagyd ki például a Káli-medence gyöngyszemét, Köveskált!

A térség leghangulatosabb autóbusz-megállója mellett, amelyet Gyémánt Balázs mutat be a fenti videóban számos műemlék épületet, turisztikai látnivalót, kirándulási lehetőséget kínál a település.

Bükk

A Bükk minden évszakban más, ugyanakkor mindig izgalmas arcát mutatja. Az őszi különösen sejtelmes, ahogyan az aranyló, sárgás és vöröses színek körbeölelik a Szinvát és a Garadnát. A hámori-tavi pisztrángkeltetőtől a lillafüredi vízesésen, barlangokon, sziklákon és kastélyszállón át a kisvasútig rengeteg a látnivaló. A túra hossza és időtartama is jól variálható, a legkisebbekkel is nagyszerű élményt nyújt.

A népszerűbb túraútvonalak indulási és végpontjai, valamint a nagyobb nevezetességek, mint a kisvasút, a palotaszálló és a Hámori-tó, jól megközelíthetők menetrend szerinti járatainkkal.

Mátra

Ahogy peregnek a napok, egyre színesedik a Mátra is, ahol talán a legszebben fordul őszbe a nyár. Az Ilona-völgy gesztenyefasora csodálatos színekben pompázik, Galyatetőről pedig lélegzetelállító panoráma tárul eléd.

A képen a Mátraházai Volán Üdülőház látható.

Autóbusszal a legtöbb túraútvonal kezdő- és végpontja is elérhető, de érthető módon picit elfogultak vagyunk Mátraháza kapcsán. Ha a Mátrát választod, látogass el üdülőházunkba, és a bringádat se hagyd otthon, most ingyen magaddal viheted!

Budapest (bizony!)

Budapest is egészen más arcát, talán a legszebbet mutatja ősszel. Szép napsütéses időben nappal nyüzsgő élet tölti be az utcákat, kerthelyiségeket. A színesedő parkok, mint többek közt a Margitsziget, a Gellérthegy, a Nemzeti Múzeum kertje vagy a Városliget, jó kikapcsolódási lehetőséget kínál az egész családnak.

Lelked mellett a testedet is kényeztetheted fővárosunk valamelyik méltán világhírű gyógyfürdőjében, de megszámlálhatatlan kulturális, zenei és rekreációs programlehetőség közül is választhatsz.

A képen egy Mercedes Connecto autóbusz látható.

Autóbusz-állomásaink központi elhelyezkedésének és a kiváló közösségi közlekedési csatlakozásoknak köszönhetően a (Volán)buszról leszállva könnyen megközelíthetsz bármilyen úti célt.